Derde overweg gaat dicht in Langdorp

11 december 2020 | 14u33 | Gepost door dvdg.media@tel…
Sluiting overweg Winterstraat
Volgend jaar gaat allicht een derde overweg afgesloten worden in Langdorp. Het stadsbestuur gaat wel oversteekmogelijkheden voor trage weggebruikers bepleiten.

In Langdorp zal allicht volgend jaar een derde overweg afgesloten worden. De geruchten deden hier al een tijdje de ronde en er liep ook al ene petitie tegen deze mogelijke beslissing. Tijdens de gemeenteraad van donderdag  december werd het helemaal duidelijk. Infrabel wil ook deze overweg sluiten, ze willen er eigenlijk nog meer sluiten, maar de stad ziet in deze sluiting niet zo'n groot probleem. "We moeten nog wel de gesprekken hierover met Infrabel voeren, maar we zijn niet afkerig van de sluiting van deze overweg, maar dan wel enkel sluiting voor het gemotoriseerd verkeer. Voor de trage weggebruikers moet die wel nog mogelijkheid tot oversteken blijven bestaan, net zoals het nu geregeld is in de Oudenstokstraat", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten.

Wanneer de afsluiting er komt is nog niet bekend. Eerst moeten er nog de nodige gesprekken tussen de stad en Infrabel gevoerd worden, maar die zouden al snel gaan aanvatten. Infrabel is ook vragende partij voor het sluiten van de overwegen in de Goorstraat en de Grote Meur, maar daar is de stad helemaal tegen. "Dat zijn belangrijke verbindingwegen", zegt schepen Geert Schellens.

Lees meer over