Defensie eert zorgverleners op defilé, onder hen Aarschotse hoofdverpleegkundige Bart

Defensie eert zorgverleners
Bart de Hoef, hoofdverpleegkundige van de afdeling De Statie in het Aarschotse woonzorgcentrum Sint-Rochus mocht op de Nationale Feestdag deelnemen aan het defilé in Brussel. Op die manier wilde defensie enkele zorgverleners in de bloemetjes zetten.

De Statie was één van die afdelingen in woonzorgcentra die het zwaar te verduren kreeg tijdens de coronacrisis. Heel wat mensen geraakten er besmet - op een bepaald moment bleken 32 van de 34 bewoners besmet, net als 14 personeelsleden waarvan 9 van eerder genoemde afdeling - en het leger moest er zelfs een poosje komen helpen. 

De Aircomponent en de Medical Component onthaalden een aantal zorgverleners, niet alleen van Sint-Rochus maar ook van elders, woensdag 21 juli op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar kregen ze een aantal geschenkjes waarna ze aan boord mochten van een Falcon 7X voor een rondvlucht boven het Paleizenplein tijdens het luchtdefilé.

Ook namens zijn collega’s werd de Hoef gehuldigd als held van de Covidcrisis.

De foto is van de Facebookpagina van burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) die trots met het nieuws uitpakt, gelijk heeft ze. 

Lees meer over