De Lustige Weduwe scoort in Aarschot

9 november 2021 | 14u30 | Gepost door redobra@telenet.be
De Lustige Weduwe in Aarschot
Voor dit speelseizoen heeft het Aarschots Operettegezelschap Aquila vzw gekozen voor “De Lustige Weduwe”. Aquila zal deze operette van Franz Lehár voor de tweede maal in hun carrière opvoeren. Weerom een pareltje dat zij u kunnen brengen en zoals het hoort in een echte operette draait het ook in De Lustige Weduwe om amusement en liefdesverwikkelingen, gevat in prettige, bekende melodieën. De eerste opvoeringen konden alvast rekenen op veel applaus van het publiek.

Op zaterdag 13 november om 20u en op zondag 14 november 2021 om 14.30u kan je in CC 't Gasthuis Aarschot volop komen genieten van een unieke opvoering van de operette 'De Lustige Weduwe', opgevoerd door het Aarschots gezelschap Aquila.

Het verhaal

De befaamde en vooral rijke Lustige Weduwe Hanna Glawari heeft zich in Parijs gevestigd. Er doet een gerucht de ronde dat ze op zoek is naar een nieuwe echtgenoot. Dit is zeer tegen de zin van het Pontevedrijnse Gezantschap, aangevoerd door Baron Mirko Zeta. Als ze met een Parijzenaar trouwt, zijn ze haar fortuin kwijt, en dreigt er staatsbankroet voor Pontevedro. Enige optie: ze moet met een Pontevedrijn trouwen. De Baron heeft daarvoor landgenoot Graaf Danilo uitgenodigd om haar hart te veroveren.

Danilo en Hanna zijn oude geliefden, met heel wat geschiedenis. Zij kan hem niet vergeven dat hij haar voor het altaar heeft laten staan, maar iedereen denkt wel dat zij hem opzij heeft geschoven voor de Pontevedrijnse, en vooral rijke, staatsbankier. Hij schaamt zich dat hij naar zijn adellijke familie heeft geluisterd om niet met zo’n gewoon meisje te trouwen. En ondertussen verbrast hij het familiefortuin en vergeet hij zijn zorgen in de armen van de Grisettes, de danseressen van Café Maxim.

Terwijl zijn er een paar Franse heren die duidelijk interesse tonen in de weduwe, waaronder ene Camille de Rossillon. Camille is toevallig ook de minnaar van Valencienne, de vrouw van Baron Zeta.  Valencienne wil een einde maken aan hun affaire, of toch niet, of toch weer wel, en duwt Camille bijna letterlijk in de armen van de weduwe. En dan hebben ze nog geluk dat niemand iets door heeft van hun geflikflooi, behalve Njegus, de rechterhand van de baron.

Met de hulp van Njegus, wordt de baron van de domme gehouden en maken ze hem wijs dat Camille en Hanna een koppel zijn. Daardoor lijkt het dat de verzoening tussen Hanna en Danilo nooit zal lukken, en dat Pontevedro dus naar haar fortuin kan fluiten.  En laat dat fortuin nu net het probleem zijn voor Danilo. Hij wil niet de indruk geven dat hij haar terug wil omdat ze nu geld heeft. Er hangt liefde in de lucht, maar beiden houden de lippen op elkaar en zullen nooit toegeven.

Ondertussen moet Danilo op zoek naar de eigenares van een speciale waaier, die misschien van ene Olga Kromow of van ene Sylviane Bogdanowitsch zou kunnen zijn, of toch van de mysterieuze minnares van Camille de Rossillon? Uiteindelijk hebben ze een avondje à la Maxim nodig, zodat alles klaar en duidelijk wordt.

Het wordt een lustige zoektocht naar de liefde, doorheen de prachtige muziek van Lehár!

Tickets via deze link.

Lees meer over