Buitenlesdag motiveert kinderen om bij te leren

MOS

De OLV Fatima school in Gijmel deed donderdag 26 april mee aan de buitenlesdag, een initiatief van MOS Vlaanderen. Volgens Femke Michiels (26), zij is juf bij de peuters en de kinderen van het 1ste leerjaar, motiveert het kinderen wanneer ze buiten les krijgen.

MOS staat voor Milieu Op School en organiseert de buitenlesdag al voor de 6de keer. “Als school kies je zelf of je aan de actie deelneemt. Sinds enkele schooljaren verdiepen we ons erg in outdoor learning, een werkvorm waar zowel onze leerkrachten als leerlingen erg van genieten.”

In de school kregen alle kinderen, peuters en die van het lagere, les op de speelplaats. “Dat ging van rekenen, over taalles, tot gewoon spelen. Drie leerkrachten waren bezig met buiten spelen. We hebben ook natuurelementen gebruikt om zaken uit te leggen. Zo bijvoorbeeld hadden we 10 kastanjes om verdelen te oefenen. Zowel de peuters als die van het lagere genoten ervan en je merkt dat ze extra gemotiveerd zijn wanneer ze buiten les krijgen. Volgend jaar doen we beslist weer mee.”

Lees meer over