Bijkomende verkeershinder door werken Schaluinevest

9 April 2021 | 13u44 | Gepost door redobra@telenet.be
Schaluinevest Aarschot
Op maandag 12 april starten rioolbeheerder Riopact en de stad Aarschot met de heraanleg van de Schaluinevest. Er komt een gescheiden riolering en de rijweg wordt vernieuwd. Ook het kruispunt met het Schaluin wordt aangepakt

Er is extra verkeershinder op komst in Aarschot. Naast de werken aan de R25 en op diverse andere kleinere plaatsen, komen er nu ook werken aan de Schaluinevest aan. De hinder wordt tot een minimum beperkt, al zal de doorgang in het Schaluin tijdelijk volledig onderbroken zijn. Tijdens deze periode geldt er een omleiding via de Ring. De werkzaamheden zouden tegen het zomers bouwverlof klaar moeten zijn.

Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD): “Samen met onze partner Riopact vernieuwen we de riolering in de Schaluinevest en leggen we een gescheiden stelsel aan, dat afval- en regenwater apart afvoert. Op deze wijze verminderen we de kans op wateroverlast en verbeteren we de werking van de zuiveringsinstallaties. Hiermee investeren we in een betere levenskwaliteit.”

De riolering in de Schaluinevest wordt over de volledige lengte aangepakt, vanaf de Elisabethlaan tot aan het doodlopende gedeelte. "Ook het kruispunt met het Schaluin gaat op de schop: daar komen twee nieuwe inspectieputten. Aansluitend vernieuwen we de rijweg. Het doodlopend stuk van de Schaluinevest krijgt opnieuw kasseien zoals vandaag. De rijweg tussen de Elisabethlaan en het Schaluin voeren we uit in betonstraatsteen, vergelijkbaar met de Rumoldus Wetzstraat", zegt schepen van Openbare Werken Gerry Vranken (Open VLD). 

Werken in fases
Gezien de aanwezigheid van heel wat handelaars in het Schaluin dicht bij de werfzone, zal de aannemer in verschillende fases werken. Zo zal hij niet alles tegelijkertijd opbreken. Schepen van Mobiliteit Annick Geyskens (N-VA): “Op die manier blijft doorgaand verkeer in het Schaluin mogelijk en blijven de handelaars bereikbaar. De Schaluinevest zelf wordt wel afgesloten voor het verkeer. Ook het kruispunt met het Schaluin zullen we op een bepaald moment even volledig moeten afsluiten. Het verkeer volgt dan een korte omleiding via de Ring. Maar die periode beperken we in de tijd.”  

Contact met de handelaars en scholen
Burgemeester Gwendolyn Rutten: “We verspreidden een bewonersbrief in de ruime omgeving, met meer informatie over de werken en ieders bereikbaarheid. We namen ook rechtstreeks contact op met de handelaars en de directies van de verschillende scholen in de omgeving, waaronder het Sint-Jozefscollege. We zullen hen tijdens de werken op de hoogte houden.”

Lees meer over