Besmette Duitser verblijft in hotel 's Hertogenmolens

25 februari 2021 | 15u47 | Gepost door dvdg.media@tel…
Besmette man in 's Hertogenmolens Aarschot
Het hotel 's Hertogenmolens van de Lodge Group, heeft maar één klant momenteel. Maar het is wel een bijzondere. Burgemeester Gwendolyn Rutten nam hierbij een voor de gezondheid adequate beslissing.

Al enkele dagen vragen de buurtbewoners van de 's Hertogenmolens, waarin ook het Hotel van De Lodge Group, wat er aan de hand is. Ze zien er regelmatig politievoertuigen komen en gaan. Nochtans is de zaak, door de coronamaatregelen gesloten.

Het mysterie blijkt toch wel iets heel bijzonders. Namelijk sinds enkele dagen wordt er in een van de kamers een man van naar verluidt Duitse origine in huisarrest gehouden. Daarop wordt door enkele federale politieagenten toezicht gehouden. Dat is niet zomaar. De man blijkt zeer zwaar besmet te zijn met covid-19 en kon geen plaats aanduiden waar hij in quarantaine kon gaan. Het is burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) die de oplossing zag in het verblijf van de man in een kamer van het hotel dat nu toch leeg staat.

Betrokkene was in Aarschot van de trein gehaald, na de tumult die hij er had veroorzaakt. Hij was ook stomdronken. Vanuit het station vond hij er niet beter op om in een assistentiewoning van WZC Sint-Rochus binnen te dringen. Hij werd er opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht, om nadien in de cel bij de politie in Aarschot te belanden. Daar kreeg men het bericht vanuit UZ Leuven dat hij 'zwaar beladen' was met het coronavirus. Een dringende quarantainemaatregel drong zich op.

De man die in zijn landstaal werd geïnformeerd hierover, kon geen huisvesting bevestigen. Ook de Duitse autoriteiten boden geen oplossing. De man kon ook wettelijk niet langer in de gevangenis blijven. "Om Aarschot en de mensen in het algemeen te vrijwaren van een mogelijke besmetting werd beslist de man in afzondering te zetten in het leegstaande hotel van 's Hertogenmolens. De federale politie houdt hem 24u op 24 in de gaten gedurende zijn hele verplichte afzonderingstermijn. Hij krijgt vanuit het OCMW zijn boterhammen en warme maaltijd bezorgd. Een speciale situatie maar een betere oplossing voor iets dergelijk bestaat er allicht niet", zegt burgemeester Rutten. "Ik wil de federale politie alvast danken voor het opnemen van deze taak. Zo kunnen onze politiediensten hun taken blijven uitvoeren."

Lees meer over