Beleef de Oostenrijkse wintersfeer in Rillaar, Hugo en Joris bouwden eigen chalet

Alpenhutsfeer in Rillaar
In Rillaar, meer bepaald aan café 'T Kapelhof, staat een heuse Alpenchalet. Wie de komende periode van kerst- en gezellig wintersfeer wil proeven in een Oostenrijkse sfeer, weet nu waar naartoe.

Het groots uitgedachte winterfeest in Aarschot wordt afgeslankt, maar wie toch graag kerst- en wintersportsfeer dicht bij huis opsnuift, kan naast ’t Kapelhof in Rillaar terecht in een heuse Alpenchalet . De twee vrienden Hugo Mattheus en Joris Janssens hebben er een hele lading paletten omgebouwd tot een heuse Oostenrijkse chalet. De Hüriss Alm, zoals de chalet werd gedoopt, gaat vanaf dit weekend open. De opening op zaterdag 27 november is gelijk het moment van een eerste actie voor het goede doel.

In het centrum van de stad Aarschot zullen geen grote winterchalets te vinden zijn tijdens de kerstperiode, maar in Rillaar werd toch een heuse chalet opgetrokken, eentje van 80 vierkante meter. Hugo Mattheus en Joris Janssens zijn de bouwers van deze originele hut, die voor 95% recycleerbaar is. Ze trokken deze chalet op de parking van ‘T Kapelhof van Daisy Vervloesem op, meer bepaald aan de Diestsesteenweg 423​.​

“Het is een idee dat we vier jaar geleden al hadden opgehaald. Het resultaat was in eerste instantie een kleine chalet ”, zegt Hugo. “Maar gezien we beiden door corona extra tijd kregen, gingen we nu voor een echte  alpenchalet zoals we ze in Oostenrijk al vaak bezochten. We vonden in Daisy Vervloesem de partner in crime om dit te kunnen realiseren.”

Eigen werk

Hugo en Joris hadden voor het bouwen van hun droomchalet maar liefst 63 grote paletten nodig. Het werd tot in de kleinste detail netjes afgewerkt en dat is binnenin de chalet niet minder, integendeel. Daar kan je gebruik maken van zelfgemaakte bartafels en -krukken. De twee wilden hun chalet ook op z'n Oostenrijks inrichten en dat lukte hen dankzij heel wat mensen die hun ski- en ander wintersportmateriaal in bruikleen gaven. Zo kan je er zelfs de allereerste soort van skilatten bewonderen. De twee wilden hun chalet zo echt mogelijk een Oostenrijkse sfeer geven en daar gingen ze kosten noch moeite voor uit de weg. Ze reden zelfs naar Stuttgart om er een skiliftbak op te halen. "Dat geeft toch dat echte, speciale extra aan de chalet", zeggen de twee chaletbouwers.

Het opzet van de twee 'Bob de Bouwers' is het organiseren van activiteiten voor het goede doel. De eerste gebeurt al op de openingsdag, namelijk zaterdag 27 november. Samen met de Rillaarse Bikers organiseren ze  een mountainbiketocht van een 35-tal kilometers. Later, meer bepaald op 8 januari 2022 organiseren ze er een wandeltocht en op 11 en 12 februari 2022 volgt nog een typische après-skifuif. Op 12 maart wordt het 'winterfeest' er afgesloten met een heuse Oostenrijkse avond.

Maar buiten deze dagen wordt het chalet ook opengehouden. "De dagen dat er geen activiteit wordt georganiseerd door deze twee rakkers, gebruik ik deze chalet als extra groot verwarmd terras. Op de activiteitsdagen staan er vooral Oostenrijkse producten op de kaart, zoals het lekkere bier Sölsch. De andere dagen gebruiken we onze uitgebreide drankenkaart.”

Wie zaterdag 27 november 2021 wil deelnemen aan de MTB-tocht kan starten tussen 13 en 15.30 uur. Je kan ook meerijden met de begeleide tocht. Inschrijven hiervoor kan via rillaarsebikers@hotmail.com. Je betaalt 12 euro. Hiervoor krijg je bij aankomst een consumptie en een bord raclette.

Lees meer over het initiatief via deze link. 

Lees meer over