Aarschotse gemeenteraad gaat op pad

gemeenteraad Aarschot
Vanaf volgende gemeenteraad, die van oktober, zal de gemeenteraad afwisselend in de deelgemeenten georganiseerd worden. Zo wil de stad de burger nog dichter bij het Aarschots beleid brengen.

Vanaf oktober gaan de gemeenteraadsleden van Aarschot hun maandelijkse vergadering afwisselend in de verschillende deelgemeenten organiseren. Hiermee wil het stadsbestuur de mensen meer de kans geven om aanwezig te zijn en de politieke beleidsbeslissing te volgen.

Het is al langer bekend, sinds het aantreden van deze coalitie, dat er meer aandacht zal besteed worden aan de deelgemeenten. Met deze beurtrol van de plaats van de gemeenteraad zetten ze dit nog even extra in de kijker.

"We willen de mensen meer betrekken bij de beslissingen en de uitleg daarbij", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). "We kunnen dan ook extra aandacht besteden aan de deelgemeente waar we dan te gast zijn."

De eerstvolgende gemeenteraad, die van oktober, zal plaats vinden in Gelrode. Daarna is respectievelijk Rillaar en Wolfsdonk aan de beurt. De gemeenteraadsvergaderingen zullen steeds doorgaan in neutrale zalen.

Lees meer over