Aarschots talent schittert vijf avonden lang in CC Het Gasthuis

CC Het Gathuis

De komende weken staat er heel wat lokaal talent op het podium van CC Het Gasthuis in Aarschot. Vijf avonden lang brengen stadsgenoten er hun kunsten op het podium. We geven u graag een overzicht. 

Aftrappen doen Ten Feet from Stardom op zaterdag 22 januari. Nina Babet, Monique Harcum en Chantal en Steve Kashala zijn meestal aan de slag als backingvocalisten maar staan nu dus zelf in de schijnwerper

“Stemmen die al sinds jaar en dag het zout in de pap vormen van optredens en albums van legendarische artiesten zoals Chaka Khan, The Pointer Sisters, Clouseau, Rick Ashley, Cat Stevens, Sister Sledge, Black Box Revelation en Arno. De lijst is even eindeloos als indrukwekkend”, weten ze bij het cultureel centrum.

De 4 worden begeleid door Bert Gielen op piano en DJ Grazzhoppa op draaitafel. Ze brengen die avond de hoogtepunten van hun muzikale helden terug tot de naakte essentie, met name melodie, harmonie en groove.

Lees verder onder de video

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Actrice vertelt 

Zondag 23 januari mag Aarschotse actrice Barbara Claes haar ding komen doen. Zij zoomt in en uit op begrippen als (ont)hechting, afkomst, cultuurverschillen, het vreemde, liefde en geschiedenis. Ze vertrekt vanuit haar eigen verhaal als getrouwde vrouw met een Indische man die door de visumprocedure maar niet in België geraakt. 

Lees verder onder de foto.

Barbara Claes
Barbara Claes vetrekt vanuit haar situatie als getrouwde vrouw met een man die maar niet in ons land geraakt.

6de Classy Sundays

Onder de noemer Classy Sundays nodigt de Aarschotse violiste Clara Evens voor de 6de keer bevriende internationale topmuzikanten uit. Het gaat om de 3de voorstelling van deze editie waarbij ze Bitita Poulsen (soprano), Maarten Vandenbremden (gitaar), Vashka Delnavazi (altviool) en Wytske Holtrop (cello) naar het cultureel centrum haalt. 

Ze brengen werken van Vashka Delnavazi, Ludwig von Beethoven en Franz Schubert.
 

De voorstelling gaat door op zondag 6 februari om 15 uur. 

Lees verder onder de foto. 

Clara Evens
Clara Evens nodigt telkens bevriende topmuzikanten uit.

Tekst, muziek en dans vloeien samen 

D R I F T brengt met Los Zand het verhaal van verlangens en dilemma's van de hedendaagse, zoekende mens. Het is het resultaat van een samenwerking tussen zes podiumkunstenaars waarbij tekst, jazzmuziek en dans samenvloeien in één voorstelling. 

"Je ziet de mens in dialoog met zichzelf en op een griezelig herkenbare manier doet het nadenken over het leven van de toeschouwer zonder zijn verbeelding in te binden. Toen ze in 2017 begonnen (zonder dans) in het Liers CC, en ook na de voorstelling in CC ‘t Getouw in Mol, voelden de toeschouwers na afloop duidelijk de behoefte om na te praten over hun eigen vergelijkbare ervaringen en emoties. Daarom schakelden we de optie in om na de voorstelling vragen uit het publiek te beantwoorden", luidt het bij CC Het Gasthuis. 

De Aarschotse Ingrid Weetjens neemt de zang voor haar rekening. 

Je kan naar de voorstelling gaan kijken op zondag 13 februari om 20 uur. 

Belpop Bonanza Aarschot special

Jan Delvaux (Belpop) en Jimmy Dewit (discobar Galaxie) vertellen op donderdag 17 en vrijdag 18 februari, telkens om 20 uur, over de muzikale geschiedenis van Aarschot en die is naar eigen zeggen groot. 

Wat je precies mag verwachten is niet helemaal duidelijk maar dat het duo voor een avondje leergierig vertier kan zorgen, is al langer bekend. "Bij elke show gaan ze ook een stapje verder. In 2019 begonnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk. De muzikale geschiedenis van Aarschot mocht natuurlijk niet ontbreken", aldus de inleidende tekst van CC Het Gasthuis. 

Alle foto's zijn van CC Het Gasthuis.

Meer informatie en tickets bestellen via de website. 



 

Bonanza
Jan Delvaux en Jimmy Dewit mogen komen vertellen over de muzikale Aarschotse geschiedenis

Lees meer over