Aarschot promoot speelstraten

6 mei 2021 | 10u10 | Gepost door redobra@telenet.be
Speelstraat Aarschot
Omdat grootschalige evenementen nog niet mogelijk zijn, wil de stad Aarschot het organiseren van speelstraten promoten.

Het betere weer komt er stilaan aan en daar wil de stad van gebruik maken om activiteiten in de buitenlucht te promoten. “We snakken allemaal naar een zomer waarin we weer samen kunnen genieten van leuke activiteiten. Voorlopig blijven kleinschalige evenementen in de buitenlucht de norm. Een speelstraat past perfect in dit plaatje en staat garant voor een fijne tijd voor jong en ouder in de buurt", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). 

Kinderen zijn duidelijk: in de buurt spelen is belangrijk. Een speelstraat is een mooi, tijdelijk antwoord op deze kinderwens. Auto’s aan de kant en spelen maar. Schepen van Jeugd Geert Schellens (Vooruit): “We willen de buurten aanzetten om een speelstraat te organiseren. Daarom voorzien we naast een gratis speelkoffer ook nog een gratis speelstratenpakket met leuke spulletjes om de speelstraat op te vrolijken. Beide kan je ontlenen via de uitleendienst. Als je voor 30 mei een speelstraat aanvraagt, maken we ze ook mee bekend via een overzichtsaffiche.”

Wie nog wat sport wil toevoegen aan de speelstraat kan een opblaasbaar pannaveld ontlenen bij de uitleendienst. Zo kan iedereen in de buurt zich laten gaan met (straat)voetbal. Er zijn zeker en vast jongeren en kinderen in de buurt die maar al te graag hun trucjes bovenhalen.

Skatestraten
“Onze stad telt heel wat getalenteerde skaters. Het laatste jaar is dit aantal nog gegroeid. We willen die straffe gasten ook iets bieden. Daarom voorzien we de mogelijkheid om vanaf 10 juni een skatestraat aan je speelstraat te koppelen. Met de mobiele skatetoestellen van De Klinker kan je een deel van de straat omtoveren tot een skateparadijs", zegt schepen Schellens.

Afgesloten voor het verkeer
In functie van de veiligheid van de spelende kinderen, sluit de stad een speelstraat af voor het doorgaand verkeer, met uitzondering van het plaatselijk verkeer. Het is dan wel de bedoeling dat de kinderen ook effectief naar hartenlust op straat spelen. Het afsluiten van de straat mag dus in geen geval de enige aanleiding zijn om een speelstraat aan te vragen.  

Stappenplan voor de aanvraag van een speelstraat
1. Vul het speelstratenformulier in en mail het naar info@jcdeklinker.be. Je kan het formulier opvragen bij De Klinker of downloaden via www.jcdeklinker.be. Op het formulier vind je de geldende coronamaatregelen.

2. Maak een keuze uit één van de vele formules die De Klinker aanbiedt.

3. Vraag je evenement aan bij het evenementenloket (minstens 6 weken voor je speelstraat plaatsvindt). Je vindt het formulier via www.aarschot.be.

4. Reserveer het gewenste materiaal bij de uitleendienst.

De Klinker voorziet een overzichtsaffiche met alle speelstraten die deze zomer in Aarschot plaatsvinden. Wil je met je speelstraat op de affiche? Breng je aanvraag dan ten laatste op 30 mei in orde. Je kan dan in juni een promotiepakket afhalen bij De Klinker, samen met je gratis speelstratenpakket.

Door de geldende maatregelen kan de stad dit jaar geen infomoment organiseren. Wil je meer info of heb je hulp nodig? Bel of mail dan gerust naar jeugdcentrum De Klinker: 016 56 62 24 - info@jcdeklinker.be.

Lees meer over