Aarschot herdenkt slachtoffers Corona en wateroverlast op nationale feestdag

Aarschot herdenkt slachtoffers
21 juli, de Nationale Feestdag, is de dag van verbondenheid tussen alle Belgen. In deze moeilijke tijden voelen we ons op 21 juli des te meer met elkaar verbonden, al wordt het geen traditionele feestdag. We herdenken immers niet alleen onze oorlogsslachtoffers en -helden, maar ook de slachtoffers van het coronavirus en het noodweer van de voorbije dagen. Ook wordt hulde gebracht aan de zorgverleners.

20 Juli werd uitgeroepen tot dag van nationale rouw. En dat liet de stad Aarschot niet onbetuigd.  “Op deze dag hielden we een dag van nationale rouw”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Een dag om stil te staan bij al het leed dat de wateroverlast van de afgelopen dagen met zich mee heeft gebracht. De volgende dag, op de Nationale Feestdag, gaan onze gedachten ook uit naar onze oorlogsslachtoffers en -helden en de vele slachtoffers van het coronavirus.”

Herdenken, hopen en steunen op Nationale Feestdag

“Door al deze ramptoestanden van de laatste tijd, zullen we de festiviteiten voor de Nationale Feestdag beperkt houden. We leggen de focus op herdenken, hopen en steunen. Het wordt een waardig eerbetoon aan alle slachtoffers. Ook brengen we hulde aan onze zorgverleners die al maandenlang het beste van zichzelf geven in deze uitzonderlijke tijden.", zegt de burgemeester.

Herdenkingsplechtigheid live te volgen

Iedereen kan de herdenking en hulde op 21 juli 2021 vanaf 11.30 uur live volgen op de Facebookpagina van de stad Aarschot.

Lees meer over