Aarschot heeft nu ook een indoor skatepark

Indoor skaten

Zaterdag 13 november opende Jeugdcentrum De Klinker het indoor skatepark in de Cristal Monopole. Door de coronamaatregelen werd de opening ongeveer een jaar uitgesteld. De eerste skaters stonden een halfuur op voorhand al aan te schuiven.

Het indoor skatepark kwam er op vraag van de jongeren zelf.  “We vernamen al dat de Aarschotse jeugd blij is met de    vele speelterreinen die de stad ontwikkelde, maar de jongeren willen ook ruimte in de stad. Een indoorruimte, om ook tijdens de wintermaanden te kunnen skaten, was daarbij een suggestie”, zegt Schepen van Jeugd Geert Schellens (Vooruit).

Het jeugdcentrum ontwikkelde het skatepark in samenspraak met de jongeren.  “Ze mochten zelf de toestellen kiezen en kregen de kans om mee aan de toestellen te bouwen. De toestellen werden in de zomer van 2020, samen met Vzweetje (groepering Leuvense skatecommunity), vervaardigd tijdens enkele workshops aan het jeugdcentrum. Door de coronacrisis moesten ze een jaar op stal blijven, maar dat maakte de opening extra speciaal”, gaat burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) verder.

Er worden extra activiteiten georganiseerd van december tot februari. Zo bijvoorbeeld komt er een skate-sint langs op 6 december, is er op 27 december een Girls Only sessie en organiseren ze op 8 januari een skatecontest.

“Naast skaten kan je in het indoor skatepark ook terecht voor een drankje. De toog kijkt uit op het skatepark. Ideaal voor ouders die met hun kinderen langskomen. Op woensdag zijn er ook Bicky Burgers te verkrijgen. We bekijken nu nog de mogelijkheid om een huiswerkhoek te voorzien”, besluit jongerenwerker Jef van De Klinker.

Je kan het park nog bezoeken tot 5 maart 2022. Op maandag van 15.30 tot 19.30 uur, woensdag van 12 uur tot 18 uur en op zaterdag van 14 uur tot 18 uur.

Lees meer over