Aarschot heeft nationaal record Sinttekening beet

7 december 2021 | 11u24 | Gepost door redobra@telenet.be
Grootste Sinttekening in Aarschot
Tijdens een leuke online show werd op maandagavond 6 december de Sint en  zijn Hoofdpiet in Aarschot uitgewuifd. Tijdens de show moesten ze ook nog jureren voor de recordpoging grootste Sinttekening.

Aarschot kan zich voortaan de recordhouder van 's lands grootste Sinterklaastekening. Bij de intrede van de Sint en zijn Pieten, werd door de stad Aarschot en de VZW Fundays opgeroepen om zoveel mogelijk Sinttekeningen in te sturen. En dat werd heel goed opgevolgd. Tijdens de busrit en via de scholen kreeg de Sint heel wat tekeningen toe. 

Op maandagavond 6 december, werd tijdens een online sinterklaasshow de Sint nog eens gevierd en bedankt voor zijn komst en de vele cadeautjes. Tijdens diezelfde show konden ook de Sint en Hoofdpiet zich vergewissen van de recordpoging. Alle tekeningen bij elkaar gaf een grote tekening van 5,60 m bij 3,60m, of maar liefst 20m2. Ze konden dan ook officieel deze tekening uitroepen tot de grootste Sinttekening van ons land.

De goede man liet bij zijn afscheid ook al weten dat hij volgend jaar beslist terug naar Aarschot komt met zijn gevolg. Voor zijn innerlijke versterking kreeg de man van de stad Aarschot nog een taart mee.

De show kan herbekeken worden via de Facebookpagina van de Stad Aarschot.

Lees meer over