Aarschot haalt kinderen Limburgs kamp naar huis

Kamp FOS Langdorp in Limburg
Het kamp van de FOS 163ste Bevers uit Langdorp zit er op. Door de dreiging van de Maas moeten de kinderen hun kampplaats verlaten.

Voor de kinderen van de FOS 163ste Bevers uit Langdorp komt er abrupt een einde aan hun kamp. Alle kinderen zijn O.K. en er is géén reden tot paniek of ongerustheid. De leiding van de jeugdbeweging verwittigt alle ouders. Omdat er her en der berichten verschenen die tot bezorgdheid zouden kunnen leiden, communiceert de stad nu voluit opdat er geen enkele onduidelijkheid ontstaat.

De kinderen worden opgehaald met een bus uit Aarschot. Schepenen Nicole Van Emelen en Annick Geyskens zijn mee om alles ter plaatse te regelen en te begeleiden. Ook de politie van Aarschot wordt hierbij betrokken. De kinderen worden bij terugkeer door hun ouders en familie opgehaald aan het politiecommissariaat op de Demervallei in Aarschot. Het precieze uur wordt hen meegedeeld. Een deel van de leiding blijft ter plaatse voor de verdere afhandeling van het kamp.

"Het is heel erg jammer voor de kinderen, maar safety first uiteraard", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten, die iedereen dankt bij het veilig naar huis brengen van deze kinderen. 

Foto: Facebookpagina FOS 163ste Bevers Langdorp

Lees meer over