281.000 euro voor renovatiewerken in school Sint-Jozefscollege in Aarschot

Sint Jozefscollege 1 Aarschot
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeerde vorige maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in 16 scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaams-Brabant. Concreet ging het om € 1,2 miljoen voor 16 projecten. Het Sint-Jozefscollege is bij de gelukkigen en nog wel met het grootste bedrag.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert deze maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 23 miljoen in bijna 145 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. In totaal zullen met enkel de nieuwbouwprojecten ruim 6.000 leerlingen gebruik kunnen maken van gloednieuwe schoolinfrastructuur.

5 Vlaams-Brabantse scholen krijgen een subsidie van meer dan € 100.000. Het Sint-Jozefcollege 1 in Aarschot krijgt het grootste bedrag en renoveert met € 281.000 de lokalen van de 2de verdieping in blokA voor 725 leerlingen. De directie is zeer blij met deze financiële steun, want de renovatie was dringend nodig.  

 

Lees meer over