Tiens-Glabbeekse band New Related brengt eerste EP uit

New related
Na jaren sleutelen aan eigen nummers brengt de Tiens-Glabbeekse alternatieve rockband New Related op 16 december haar debuut-EP ‘Build Bridges’ uit.

New Related is een alternatieve rockband, opgericht in 2014, die bestaat uit zanger-gitarist Alexander Soetewey (Mechelen), toetseniste Tine Laermans (Tienen) en drummer Jens Maes (Glabbeek). Ze stonden al op verschillende podia in de omgeving van Tienen en Leuven, waaronder het akoestisch podium van Suikerrock in 2016, het Depot in 2017 en vorige zomer nog op het Bunsbeeks festival Sugarbeat.

“De release stond eigenlijk al gepland voor het voorjaar, maar door het coronavirus draaide dat helaas anders uit”, vertelt Jens Maes, drummer van de band. “Van de ene dag op de andere mochten we elkaar niet meer zien. De opnames hebben toen enkele maanden on hold gestaan. Langs de andere kant is het fijn dat we ons hiermee bezig konden houden, aangezien optreden er dit moment ook niet in zit.”

De EP telt zes nummers en is digitaal te beluisteren via onder andere Spotify, Apple Music, YouTube Music en Deezer. Fysieke cd’s zijn verkrijgbaar bij de bandleden. Een officiële release-show komt er voorlopig niet, maar er zijn wel nog twee videoclips in de maak.

Lees meer over