Tiens dirigent Koen Vits dirigeert grootste Belgische virtueel koor

Koen Vits
Voor de derde keer sinds het begin van de coronacrisis, lanceert Tiens dirigent Koen Vits een virtueel koor. Talloze zangers uit binnen- en buitenland namen een filmpje op dat werd gemonteerd tot een prachtig muzikaal geheel.

In totaal kreeg het koorproject, dat toepasselijk ‘Koorona’ werd genoemd, reeds bijna 700 inzendingen, gespreid over drie edities.

“Het idee ontstond in maart, toen alle Belgische koren verplicht moesten stoppen met zingen omwille van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus”, laat oprichter Vits weten. “Ik startte met een Facebook-groep om zangers te verzamelen in de hoop er toch honderd bij mekaar te krijgen. Enkele dagen later stond de teller op 2.000. Inmiddels naderen we de 3.000 leden die het project ondersteunen en een warm hart toedragen. Het project werd in april ook opgepikt door binnen- en buitenlandse media en muziekorganisaties.”

De koorfilmpjes werden reeds bijna 40.000 keer bekeken op YouTube. Voor deze derde editie zongen de zangers een hartverwarmende kerstklassieker in. Wie hem wil bekijken, kan terecht op de website van Koorona (www.koorona.be).

Lees meer over