Ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars zoekt aankomend talent

eigen kweek logo
Jonge of pas afgestudeerde podiumkunstenaars of aspirant-zakelijke leiders kunnen zich kandidaat stellen om deel te nemen aan het ontwikkelingstraject “Eigen Kweek”. Inschrijven kan nog tot eind januari.

Podiumkunstenaars die minder dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd of in de zomer van 2021 afstuderen én een sterk idee hebben voor een eerste eigen podiumproductie (theater, muziektheater, performance, circus of hybride), kunnen zich inschrijven voor het ontwikkelingstraject “Eigen Kweek”. Dit traject vindt plaats in drie provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. Daarnaast kunnen personen die de ambitie hebben uit te groeien tot zakelijk leider in de culturele sector zich ook kandidaat stellen.

In elke provincie wordt  één podiumkunstenaar/gezelschap gekoppeld aan één aspirant-zakelijk leider. Zij krijgen samen de unieke kans om een allereerste eigen productie te realiseren, met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Na de creatie maakt deze productie een tournee rond de cultuurcentra in de eigen provincie.

Je vindt alle informatie over de selectiecriteria en meer op www.eigen-kweek.be.

Lees meer over