Livestream twee klassieke concerten als steun voor muzikanten

13 April 2021 | 12u17 | Gepost door rik.poulman@te…
Klassiek in de kapel
Klassiek in de Kapel, de vzw die sinds een paar jaren in Tienen met veel succes live concerten organiseert, is al een hele tijd aangewezen op livestream als alternatief. “Morgen (woensdag 14/04) en zaterdag 17 april bieden bij via ons YouTube-kanaal twee gratis livestreams aan met muziek van Beethoven, Schubert, Mozart & Brahms”, vertelt organisator Bart Debbaut.

“Ook de cultuursector wacht nog altijd op een 'normaal' leven”, aldus Debbaut. “In tussentijd hebben we bij Klassiek in de Kapel niet stilgezeten.”

Door de coronacrisis moest het oorspronkelijke concert van Stephanie Proot met het Ensembl'Arenski worden geschrapt. Wie tickets kocht voor dat concert krijgt Stephanie Proot alsnog op 14 april om 20.15 u. aan het werk te zien, nu in duo met fluitiste Anke Lauwers. Met hun Duo Taktakishvili brengen ze muziek van Beethoven & Schubert.

Linde Verjans & Michaël Mannes brengen de beroemde Sonate No. 9 für Klavier und Violine A-Dur, op. 47 uit 1803 van Mozart op zaterdag 17 april eveneens om 20.15 u., samen met muziek van Beethoven en Brahms.

Muziekliefhebbers kunnen een steunticket voor de organisatie en de muzikanten kopen via de website www.klassiekindekapel.be waar je bijkomende informatie

Lees meer over