Daphne Paelinck verhuist van drukke stad naar rustige gemeente: "Iedere dag kijk ik verwonderd naar mijn tuin"

15 februari 2021 | 13u43 | Gepost door Anoniem (niet gecontroleerd)
Daphne Paelinck kent iedereen natuurlijk als Christine uit ‘Thuis’. Gelukkig is ze in het dagelijkse leven niet zo bits en sluw, maar gaat ze al lachend door het leven met haar partner Randall en haar dochtertje Allie. Met z’n drieën zijn ze, midden in de coronacrisis, verhuisd van de drukke stad Antwerpen naar het rustige Edegem. Een hele verandering dus. “Ik vind het de max, want wij vertoeven in een superrustige wijk. Deze gemeente is echt een ideale locatie voor ons”, klinkt het.

In deze bizarre coronacrisis ben je samen met je partner Randall en je dochtertje Allie verhuisd. Vanwaar die beslissing?

“Wij woonden op een gelijkvloers appartementje in Sint-Andries in Antwerpen. Het was superfijn en gezellig om daar te wonen. En dat ging nog goed toen mijn dochtertje Allie een baby was. Maar ondertussen begon ze te kruipen en kon ze ook al rechtstaan. Daardoor werd het toch allemaal wat krap. Ik liet bijvoorbeeld vaak mijn buggy in de auto staan om meer ruimte in huis te hebben. Ook parkeren blijft een probleem in het centrum van Antwerpen en met een pasgeboren kindje was dat echt lastig. Ik zou haar trouwens ook niet willen leren fietsen in die grote gevaarlijke straten. Randall en ik wilden Allie liever in een rustigere omgeving laten opgroeien.”

Hoe zijn jullie dan op zoek gegaan naar een nieuwe woning?

“We wisten al dat we groter wilden wonen. Alleen de locatie was nog een heikel punt. Het mocht sowieso al niet te ver van Antwerpen zijn, want we houden echt wel van de stad. Maar het moest toch wel rustiger zijn. We hebben dan voor Edegem gekozen en dat bleek uiteindelijk de ideale locatie te zijn. Er is ook een speeltuintje in de buurt, dus het is hier allemaal superkindvriendelijk. Ik was trouwens verbaasd hoe groen Edegem eigenlijk is. Ik ben oorspronkelijk van Mortsel, gelegen naast Edegem, en daar is het helemaal niet zo groen. Daarom schrok ik ervan dat Edegem dat net wel is. Dat had ik niet verwacht. Ik ben echt met heel mijn hart verliefd geworden op deze gemeente!”

Wat voor een huis is het uiteindelijk geworden?

“We wonen in een bel-etage. Ik vind het echt gezellig wonen hier, want wij vertoeven in een superrustige wijk. We hebben ook een oprit en een tuin, dus dat is ideaal voor ons.”

© Goele Bormans

Hoe hebben jullie de verhuis voorbereid?

“We zijn in mei, midden in de coronacrisis, verhuisd. (lacht) Mijn zus en mijn ouders stelden voor om een verhuiswagen te huren, maar uiteindelijk hebben we alles met onze eigen auto’s verplaatst. We hebben al onze spullen gewoon in bakken en dozen opgeborgen. Heel ons huis stond vol. Die verhuisdag zelf was wel hectisch. Gelukkig kon Allie naar haar grootouders gaan, want dat mocht toen nog. Randall en ik hebben dan de hele dag heen en weer gereden om al onze spullen te verplaatsen.”

Hebben jullie nog veel moeten verbouwen?

“Nee, eigenlijk niet. We hebben alleen nog een muur uitgebroken, omdat we meer openheid wilden creëren in de woonkamer. Daardoor hebben we nu ook zicht op onze mooie trappenhal. Daarnaast hebben we een nieuwe deur en nog zonnepanelen (zucht) geplaatst. Voor de rest was het huis perfect in orde. We zijn allebei niet zo handig, dus daar hielden we wel rekening mee met de keuze van ons huis.”

En je hebt ook groene vingers gekregen?

“Klopt! Meteen na de verhuis heb ik een moestuin aangelegd en ik kan echt niet wachten om daar opnieuw mee te beginnen als het weer wat beter wordt. Ik heb in de zomer regelmatig eens wat groenten uit de tuin naar de buren gebracht. Op die manier hebben we elkaar ook wat beter leren kennen.”

"Meteen na de verhuis heb ik een moestuin aangelegd. Ik kan echt niet wachten om daar opnieuw mee te beginnen."

Daphne Paelinck

Wat zijn de grootste verschillen tussen jullie vorige woning en de plek waar jullie nu wonen?

“De ruimte is sowieso een groot verschil. Ik snap nu niet meer hoe al onze spullen in dat appartementje hebben gepast. En meer plaats geeft ook meer innerlijke rust, want op een of andere manier krijg je dan toch wat meer structuur. De drukte is natuurlijk ook een groot verschil. Over Antwerpen zeggen we altijd ‘ça bouge’: het beweegt, alles leeft. Edegem leeft uiteraard ook, maar op een andere manier. Het is hier heerlijk rustig. Als ik naar buiten kijk, zie ik allemaal bomen. Ik kon me dat echt niet voorstellen. Iedere dag als ik wakker word, ben ik nog zo verwonderd door gewoon naar mijn tuin te kijken. Ik hoor de vogels nu fluiten en dat was helemaal niet het geval in Antwerpen. Ik kan nu ook samen met Allie zorgeloos op een voetpadje wandelen. Heerlijk! Ik ben echt heel blij dat we die stap hebben durven zetten.”

Heb je tips voor mensen die binnenkort gaan verhuizen?

“Dat is voor iedereen anders natuurlijk. Ik was bij het bezichtigen van woningen altijd op zoek naar wat mensen gingen verstoppen. Als ik ergens binnenkom en geen jassen of schoenen zie, denk ik al dat ze iets verstoppen omwille van plaatsgebrek. Daarnaast moet je misschien ook nadenken over de ligging van je tuin als je van plan bent om er veel in te zitten. Hou ook rekening met de locatie en hoe ver je bereid bent om je te verplaatsen naar het werk. Wij hebben ook nog andere mooie huizen gezien, maar die waren dan echt te ver van onze job en onze ouders. En ik let ook altijd of er genoeg zonlicht in huis kan komen. Dat vind ik superbelangrijk!”

Tekst: Andries Haesevoets

Lees meer over