Betsenaar Paul Pans brengt hommage aan Johan Verminnen

23 April 2021 | 07u39 | Gepost door rik.poulman@te…
Paul Pans
Johan Verminnen wordt 70 en dat verdient een bloemetje. “Een muzikaal dan”, lacht producer, componist, en auteur Paul Pans, inwoner van Geetbets, die twee jaar geleden ‘De liedjes van Verminnen’ schreef en het nu zelf uitbrengt. “De nieuwe single ‘De liedjes van Verminnen’ is veel meer dan een eerbetoon”, aldus Paul.

“Na het bijwonen van Johan Verminnens schitterend concert ‘Plankenkoorts’ in De Markthallen Herk-de-Stad van 23 maart 2019, schreef ik het nummer ‘De liedjes van Verminnen’. Dat nummer brengt ik nu zelf uit als single. De tekst bevat meer dan 20 titels van of verwijzingen naar bekende liedjes die Johan Verminnen tijdens zijn rijkgevulde carrière uitbracht. Ontdekken om hoeveel liedjes het juist gaat en welke de correcte titels zijn, is een leuke quizvraag.

Paul, die zichzelf geen zanger noemt, zingt de ode aan Verminnen zelf en tekende voor tekst, muziek, opname en productie. Voor de sprankelende gitaarsolo doet hij een beroep op zijn neef Luc Vandebon, voormalig lid van de formatie ‘The Employees’. Als coda van ‘De liedjes van Verminnen’ zingt Paul enkele maten van Johans hit ‘Laat me nu toch niet alleen’ in een driestemmige bewerking.

Paul Pans onderhoudt al jaren goede contacten met Johan Verminnen en werkte op velerlei vlakken samen met de jarige grootmeester van de Vlaamse kleinkunstwereld, zowel bestuurlijk bij Sabam en De Vlaamse Sabamvrienden, als op muzikaal vlak voor zangeres Elsy M.

Paul: “Ik heb een grote adoratie voor de bijzondere nummers die Johan Verminnen schreef en de speciale interpretatie die Johan eraan geeft. Een liveoptreden van Verminnen en zijn topmuzikanten blijft een avond genieten.”

Paul Pans liet Johan Verminnen het nummer ‘De liedjes van Verminnen’ horen begin april 2019. Johan was er erg door gecharmeerd, vond de lofbetuigingen in de tekst wat overdreven, maar beoordeelde heel het concept als een mooie productie. Bedoeling was dit nummer meteen uit te brengen voor de zomer van 2019. Maar Verminnen suggereerde dat deze single best in het kader van een of andere gebeurtenis rond hem zou uitgebracht worden. “22 mei 2021 word ik zeventig”, zei Johan. “Dat is een geschikt moment om het nummer te releasen.” Het was lang wachten voor Paul Pans, maar nu is het zover.

De single ‘De liedjes van Verminnen’ wordt uitgebracht op het label ‘Old Street Productions’. Platenfirma en muziekuitgeverij D&V verzorgt de release en de algemene promotie.

Info: www.paulpans.be

Lees meer over