Guy Caubergs met fictieverhaal vanuit Hoegaarden doorheen de wereld, de wetenschap en het heelal

Een verhaal over wetenschap
Vanaf volgende week kan het boek ‘Drie Koningen – Boodschap uit de kosmos’ van auteur Guy Caubergs besteld worden. “Dit boek heeft een sterke verankering in Hoegaarden, want het verhaal begint in café Den Venetiaen op het Gemeenteplein en eindigt aan de Marollenkapel in Hauthem. Het is eigenlijk een boek bedoeld voor de jeugd, maar iedereen kan het lezen”, vertelt Guy Caubergs.

Guy Caubergs studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de KUL in 1976. Hij heeft een carrière van 45 jaar als ingenieur stabiliteit in de bouwsector, maar ondertussen is hij met pensioen. “Ik denk er al wel 10 jaar aan om een boek te schrijven om zo breed mogelijk, op het niveau van humaniorastudenten uitleg te geven over wetenschappelijke thema’s, over het klimaat, over de kleinste deeltjes in de fysica, de gravitatietheorie. Maar het moest wel op leesbare wijze met een verhaal, want de jeugd moet er plezier aan hebben”, vertelt Guy. Tijdens een fietsvakantie op Gran Canaria werd de proloog geschreven. Het was in januari 2019, op Driekoningen en zo is het boek geëvolueerd.
 

De auteur voert de lezers mee van Zuid-Afrika over Berlijn, Engeland en de VS naar de Zuidpool tot in China en eveneens doorheen de oneindigheid van het heelal. Het verhaal begint bij Driekoningen. Een volksgebruik in Vlaanderen als drie kinderen, verkleed als de Bijbelse Drie Koningen, door het dorp trekken om te zingen. Drie pas aangekomen kinderen uit Afrika, Azië en Europa. In het ‘Klupske van 4’ bespreken zij hun aspiraties en hun ontdekkingen. Vier hoogbegaafde leerlingen die het lot van de mensheid in hun handen zal gelegd worden. De verschillende thema’s zijn heel uiteenlopend: klimaat, flora en fauna, energie en ecologie, kennis en wetenschap en fantastische ideeën. Van voedsel kweken op de maan, gebruik van antizwaartekracht tot het voorzien van eindeloze energiebronnen. Op de heuvel aan de Marollenkapel ontvangen ze hun missie uit de Kosmos, een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid.

Het boek dat 114 bladzijden telt is geïllustreerd met tekeningen van Guy Andries, kost 17,99 euro en is uitgegeven door boek.scout . Het zal te koop zijn in de Tiense boekhandel Plato. Men kan het bestellen via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11392
 

Lees meer over