Op Corona-verwenweekend

cartoon vaccin
Met moest eigenlijk allemaal nog een heel eind een goed bewaard geheim blijven, maar de kans is natuurlijk groot dat je daardoor een primeur mist. Dat kan je je lezers niet aandoen. De eigenaar van een Oost-Brabantse B&B wil in de toekomst Corona-verwenweekend aanbieden.

Snel vergeten zullen wij het horribele coronajaar 2020 niet vergeten. Het beestje heeft lelijk huisgehouden en doet dat waarschijnlijk nog een tijd. Terzelfder tijd groeit de hoop dat wij terugkeren naar het nieuwe normaal. Wel degelijk het nieuwe normaal, want zoals het ooit geweest is, zal het wel nooit meer worden. Volgens sommigen toch die het kunnen weten.

Enkele maanden op de knarsende tanden bijten zit er voor de meesten onder ons allicht in. Voor een pak mensen dreigt het einde van een lang gekoesterde droom, voor anderen dan weer groeien de opportuniteiten. Zoals die Oost-Brabantse B&B uitbater die nu al wilde plannen maakt voor corona-verwenweekends en om begrijpelijke redenen, kwestie van de concurrentie voor te blijven, zijn naam niet in de krant wil.

“Je gaat er toch niet aan denken dat tegen de zomer alles al op wieltjes zal draaien, zelfs niet tegen het einde van het jaar”, klinkt het vastberaden. “De mensen hebben schrik van dat prikje. Zij zijn niet zeker dat het echt gaat helpen en ze hebben nog meer schrik van de bijwerkingen. Er zijn er dus een hele hoop die zich niet willen laten vaccineren en die niet meer durven buiten komen. Wel, dat is het publiek waar ik op mik.”

Laat het duidelijk zijn dat zelfs een geroutineerde verslaggever met tientallen jaren op de teller voor zo ’n boude uitspraak, grote ogen opzet.

“De uitleg is nochtans simpel”, beweert de B&B-er. “Het wordt een kwestie van mensen te overtuigen. Dat van die bijwerkingen is natuurlijk flauwekul. Er zullen er wel enkele bij zijn die bijverschijnselen vertonen, maar da ’s meer een psychologische reactie. Ik heb mijn huiswerk goed gemaakt hé. Er staan genoeg wetenschappelijke artikels op het internet die dat bevestigen. Tegen de tijd dat het zover is, zullen er in dit land verschillende merken vaccins beschikbaar zijn. Wij gaan over enkele maanden, wanneer de vaccinatiedrukte voor een deel achter de rug is, corona-verwenweekends van drie dagen organiseren met de twijfelaars als doelgroep. Die krijgen dagelijks een gastronomische etentje aangeboden. Op de tweede dag, wanneer ze ons al een beetje kennen, is het moment aangebroken om te argumenteren en overtuigen. Ik heb vroeger marketing gedaan. Je kent toch het gezegde ‘Verkoop niet alleen de biefstuk, maar ook de braadgeur’. Met vaccins is dat net eender. Je biedt er vijf aan en voor die waar het minste weerstand tegen is, druk je door.”

Lees meer over