Werken voor veiliger kruispunt Turnhoutsebaan met Pastoor Brissacstraat starten op 11 oktober

Werken
Wegen en Verkeer start op woensdag 11 oktober met werken op het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N127) en de Pastoor Brissacstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Met enkele aanpassingen wordt het kruispunt veiliger voor alle weggebruikers. De werken duren volgens de huidige planning 5 weken en de hinder voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers blijft beperkt. 

Bedoeling van de werken is om drukke schoolroutes in Scherpenheuvel-Zichem veiliger te maken voor alle weggebruikers. Sinds 11 september wordt er al gewerkt aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Brabantsebaan. Wanneer de aanleg van de nieuwe fietsoversteek hier klaar is, wordt ook het kruispunt met de Pastoor Brissacstraat aangepakt. “Er komt een vrijliggend fietspad in asfalt en een nieuwe verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Daarnaast krijgt de bushalte Okselaar Pastoor Brissacstraat, in beide richtingen, een verhoogd perron om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer te garanderen”, aldus Wegen en Verkeer.

De werken duren tot midden november en de hinder zou beperkt moeten blijven. “Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig voorbij de werken via een corridor. Gemotoriseerd verkeer op de Turnhoutsebaan blijft in beide richtingen mogelijk, maar kan vertraging oplopen. Tijdelijke verkeerslichten aan de werfzone regelen er beurtelings verkeer. Ook de bussen van De Lijn zullen daardoor vertraging ondervinden.”

 De halte ‘Okselaar Pastoor Brissacstraat' wordt tijdens de werken niet bediend, maar De Lijn voorziet een tijdelijke halte net buiten de werfzone. De toegang naar de Pastoor Brissacstraat wordt afgesloten tijdens de werken, het verkeer volgt er een korte omleiding.

Actuele info op wegenenverkeer.be/scherpenheuvel-zichem

Lees meer over