Walter (74) fietste zaterdag voor 6000ste keer van Schilde naar Scherpenheuvel: "Intussen zit ik al aan 6001"

Foto: Walter Verheyden

Walter Verheyen fietste op zaterdag 1 september voor de 6000ste keer van Schilde, waar hij woont, naar de basiliek in Scherpenheuvel-Zichem. In totaal legde hij zo’n 600.000 km op de fiets af of zo’n 15 keer de wereld rond. “Vandaag reed ik er al voor de 6001ste keer heen”, vertelt Walter wanneer we hem maandag opbelden.

“De rit verliep heel goed en het was leuk. Ze hadden regen voorspeld maar er viel geen druppel, er stond wel veel wind”, steekt Walter van wal.

Als kind ging hij al naar Scherpenheuvel en op iets oudere leeftijd trok hij er op de fiets naartoe. “Het is intussen een verslaving geworden. Het is daar het begin van het Hageland en ik vind dat een schoon streek. Je rijdt e als het ware ook door de middeleeuwen he, denk maar aan Tongerlo, Averbode en Zichem.”

Geen elektrische - of nieuwe fiets

Zelf heeft de sportieveling drie fietsen, eentje die 54 jaar oud is, een tweede van 46 jaar en een derde is 40 jaar oud. “Al gaven ze mij een nieuw model gratis dan nog moet ik het niet hebben. “Het zijn dezelfde soort fietsen als waar Rik Van Looy, Eddy Merckx en Rik Van Steenbergen op reden. Zo’n fiets weegt toch al gauw 12 kg maar ik rijd er graag mee. Als vandaag aan een crosser een oudere fiets zou geven, ben ik niet zeker of ze niet snel aan stoppen zouden denken”, lacht Walter.

Lees verder onder de foto. 

Walter Verheyen
Aan stoppen denkt Walter nog niet. Foto: Walter Verheyen

Niet denken aan stoppen

Aan stoppen denkt hij in elk geval nog niet. “De macht is wat weg uit de benen maar dat speelt geen rol, het maakt me niet uit hoe lang ik erover rijd. Ik hoop dit te kunnen blijven doen tot ik sterf. Tussen Westerlo en Averbode, in Herselt, is er een restaurant dat Mie Maan heet en daar staat een kappel op de heuvel. Ik heb al vaak gedacht als ik daar ooit mag doodvallen is het goed.”

Lees meer over