Voetbalspelers zo goed als volledig seizoen niet betaald, KVV Scherpenheuvel neemt time-out

Een voorlopig laatste groepsbeeld van KVV Scherpenheuvel Sport
Derdeprovincialer KVV Scherpenheuvel Sport kende het voorbije seizoen financiële problemen. In die mate zelfs dat ze over de kop leken te gaan en spelers amper of geen loon kregen het voorbije seizoen. Door een artikel uit het bondsreglement neemt de club nu een jaartje adempauze en wordt er niet gevoetbald. 

KVV Scherpenheuvel Sport ontstond 95 jaar geleden en staat op vijf jaar van zijn eeuwfeest.

“We hadden al een heel seizoen een slecht voorgevoel en zoals ergens verwacht staken moeilijkheden de kop op. De spelers waren sinds het begin van het  seizoen niet meer betaald. We hoorden steeds dat het in orde ging komen maar het bleef maar aanslepen", vertelt speler en sportief manager Kristof Janssens.

"Begin mei was er nog altijd geen verandering in de situatie. De club had nergens achterstallige schulden, de vzw was gezond maar de spelers waren zo goed als onbetaald. Het vertrouwen in het vorige bestuur was weg door het gebrek aan interne communicatie. We kunnen hen niet alles verwijten, ze moesten van de vorigen overnemen die opeens verdwenen waren. Ze hadden amper een buffer en dan kwam corona er opeens aan. Daar tonen we begrip voor".

Het gevolg? Een jaartje inactief en daarna opstarten in vierde provinciale. Wie de bestuursfuncties zal invullen moet nog beslist worden. In het komende vrije jaar, willen ze de site langs de Houwaartstraat helemaal in orde brengen. Hiervoor zijn ze al in gesprek met de stad Scherpenheuvel-Zichem om zo opnieuw op te starten in 2023-2024.

“Over vijf jaar vieren we een eeuw bestaan, dat zal een mooi feestje worden", besluit Janssens hoopvol.

Lees meer over