Vlaams Belang stelt parkeerproblemen van zorgverstrekkers in Scherpenheuvel-Zichem aan de kaak

27 september 2023 | 16u06 | Gepost door redactie
Zorgparkeren
“In heel wat straten van Scherpenheuvel-Zichem is de parkeerdruk enorm hoog”, aldus Suzy Wouters (Vlaams Belang). “Dit zorgt vooral voor problemen bij onze zorgverstrekkers, zoals thuisverpleegkundigen, kinetherapeuten of huisartsen die patiënten bezoeken. Het aantal voorbehouden plaatsen is te klein. Daarom heb ik in de gemeenteraad om een evaluatie gevraagd", zegt ze.

“Snelle hulpverlening aan onze inwoners, zonder kostbare tijd te verliezen met het zoeken naar een parkeerplaats moet mogelijk zijn," stelde Wouters op de gemeenteraad van september. “Het wordt steeds moeilijker voor de zorgverstrekkers door de vele eenrichtingsstraatjes, de verkeersdrukte, de wekelijkse zaterdagmarkt, de jaarlijkse kermis en afsluiting van het centrum van Scherpenheuvel in de zomermaanden. Er werden reeds inspanningen gedaan door de stad maar toch zijn er nog niet genoeg, met boetes tot gevolg."

"Het Vlaams Belang wil daarom dat er dringend werk gemaakt wordt van bijkomende voorbehouden plaatsen voor deze zorgverstrekkers, zeker tijdens bepaalde activiteiten zoals de zaterdagmarkt, de kermis, de kerstmarkt en andere activiteiten waarbij de voorbehouden zorgparkeerplaatsen zelfs niet beschikbaar zijn.” Het stadsbestuur zal de voorstellen bekijken en ook de huidige toestand evalueren.

“Door eerstelijnswerkers de mogelijkheid te geven om te parkeren tijdens het uitvoeren van hun taken, geeft de gemeentelijke overheid meteen duidelijk blijk van appreciatie voor hun werk”, zo besluit Wouters.

*Tekst: Laurien Holsbeeks.

Lees meer over