Tv sneuvelt tijdens carnavalsstoet door lolly in Zichem: “Of de verzekering wil opdraaien voor de kosten is de vraag"

carnaval Zichem

Tijdens de carnavalsstoet zondag in Zichem sneuvelde een tv nadat er lolly’s door een open raam zouden gegooid zijn in de Oranjestraat die het toestel vernielde. “Het valt nog af te wachten of de verzekering dit gaat betalen, ik ben daar niet zeker van want het valt moeilijk te bewijzen dat de tv hierdoor stuk ging”, zegt Peter Vanelven van de organiserende carnavalsvereniging De Zichemse Carnavalsvrienden

Vanelven leeft mee met de eigenaars van het toestel maar kan, naar eigen zeggen, niet meer doen dan de verzekering aanspreken. “Wij zijn lid van FEN, de Federatie Europese Narren, waardoor we ook een verzekering hebben, inclusief burgerlijke aansprakelijkheid. Ik werd zondag door de politie op de hoogte gebracht van de feiten en vroeg hen mijn gsm-nummer aan die mensen te bezorgen zodat ze mij maandag konden contacteren, iets wat ze ook deden. Ze stuurden me enkele foto’s door en het zou gaan om een vrij nieuw toestel van 1500 euro. Vraag is of de verzekering dit zal aanvaarden want het is moeilijk te bewijzen dat het toestel inderdaad vernield werd door het gooien van lolly’s. In tegenstelling tot wat verscheen in andere media heb ik niet gezegd dat we de schade gingen vergoeden, wel dat we onze verzekering zouden inschakelen, de nodige documenten heb ik hiervoor al doorgestuurd”, zegt Vanelven die jaarlijks te maken krijgt met meldingen van schade die aangebracht zou zijn door carnavalsverenigingen.

“Dat gaat van brillen die kapotgingen omdat er snoep tegenvloog tot auto’s met deuken. Altijd is het de fout van de carnavalisten, nogmaals het kan gebeuren, ik ben de laatste om te zeggen dat het niet waar is. Als er bewijzen zijn, nemen wij natuurlijk onze verantwoordelijkheid. Ik vrees dat de verzekering hier weleens zou kunnen zeggen dat de mensen zelf hun ramen open hebben gezet waardoor ze zelf een risico creëerden. We werden al meermaals over het incident aangesproken maar één ding is zeker, wij hebben geen lolly’s gegooid, vraag is wie dan wel. Dat neemt niet weg dat ik best met hen te doen heb en evenzeer hoop dat de verzekering over de brug komt maar dat is niet mijn beslissing.”

Lees meer over