Tumult over situatie buitenschoolse opvang tussen oppositie en meerderheid

Vrachtverkeer

Het Vlaams Belang in Scherpenheuvel-Zichem klaagt de volgens hen verwaarlozing aan van het buitendeel van kinderopvang Balou in Scherpenheuvel. “Voor de gebruikers van kinderopvang Balou in Scherpenheuvel is het geduld op”, vatte raadslid Rudi Vancauwenbergh de situatie samen op de meest recente gemeenteraad. Burgemeester Manu Claes (Cd&v ) ontkent niet en zegt dat er aan gewerkt wordt.

“De buitenomgeving ligt er verwaarloosd bij. De afsluiting vertoont gaten en wordt met noodreparaties bij elkaar gehouden. De speeltuigen bevinden zich in een erbarmelijke staat. Ondanks herhaalde vragen heeft het stadsbestuur niest ondernomen. Burgemeester Manu Claes beloofde de situatie ter plaatse te gaan bekijken en te bespreken.”, luidt het bij de oppositiepartij.

Volgens Vancauwenberg kan je niet naast de verwaarlozing kijken. “Er staat een  onveilige afsluiting die met haken en ogen aan elkaar hangt, het enige buitenspeelgoed is een versleten glijbaantje. De zandbak is uit elkaar gehaald wegens uitstekende nagels. Kortom een totaal verwaarloosde toestand. En zo heb ik dat ook op de gemeenteraad aan mijn collega’s en het stadsbestuur met foto’s getoond.”

Volgens het raadslid viel het stadsbestuur uit de lucht. “Nochtans hoor ik uit verschillende bronnen dat dit reeds lang werd gemeld maar er kwam geen gehoor”, verklaart hij. “Maar ik verneem nu toch dat de burgemeester contacten heeft gelegd om de situatie te evalueren. Ik hoop dat het stadsbestuur snel in actie komt zodat de kinderen in de komende lente veilig en vrolijk van buitenspelen kunnen genieten!”

Burgemeester Manu Claes is zich zeker bewust van het probleem en ontkent dit ook niet. "Er moet een omheining komen en ook de speeltuigen en de binnenruimten moeten vernieuwd worden, daar is geen discussie over. We zijn daar volop mee bezig."

Er zou al ruim 500.000 euro voorzien zijn om de buitenruimte op te lossen. 

Kinderopvang
Werk aan de winkel
Kinderopvang
Werk aan de winkel