Sinterklaas komt met huifkar naar Scherpenheuvel-Zichem: "Mijn stoomboot is te groot voor de Demer"

Sinterklaas

Sinterklaas komt dit jaar naar Scherpenheuvel-Zichem op een huifkar, vorig jaar deed hij dat nog op een rode bus. Samen met zijn pieten doorkruist hij er de stad mee op zondag 27 november vanaf 9.15 uur.

Het initiatief gaat uit van vrijwilliger Kurt Staels en KWB Schoonderbuken maar die krijgen ondersteuning van de het lokaal bestuur.

 “We zijn heel blij dat we Sinterklaas en zijn pieten  opnieuw kunnen verwelkomen in onze stad. Alle inwoners en vooral de kinderen kijken hier enorm naar uit. Wij zullen met het bestuur de Sint en zijn gevolg hartelijk ontvangen in het stadhuis waarna hij zijn rondtrek door alle dorpen van onze stad aanvat”, zegt burgemeester Manu Claes (cd&v).

Sinterklaas koos deze keer voor een huifkar om er de stad mee te doorkruisen, vorig jaar was dat nog een rode bus. “Mijn stoomboot is te groot voor de Demer, daarom zal ik dus met een huifkar rondrijden door de stad. Zo kan ik niet alleen alle kindjes begroeten”, liet Sinterklaas weten.

Lees verder onder de foto. 

Sinterklaas
Vorig jaar een bus, nu een huifkar

Een geschenkje in ruil voor een tekening of knutselwerk

De pieten nemen met veel plezier jouw rekening of knutselwerk in ontvangst en zullen al het moois aan Sinterklaas overhandigen. In ruil krijg jij een geschenkje.

De Sint en zijn Pieten vertrekken vanuit Scherpenheuvel over Kaggevinne naar Schoonderbuken.

Daarna rijden ze via Keiberg, Messelbroek en Testelt naar Averbode.

Na een passage in Okselaar, zet de huifkar koers richting Zichem. Afsluiten doen ze  in Scherpenheuvel.

“Zet je omwille van de veiligheid aan de passagierskant van de straat”, luidt het nog.

Lees meer over