Scherpenheuvel-Zichem stelt sociaal tarief in voor buitenschoolse kinderopvang

2 februari 2023 | 09u45 | Gepost door dvdg.media@tel…
Sociaal tarief voor Baloe
Nu het voor heel wat mensen financieel moeilijker wordt, denk maar aan de stijging van de prijzen van heel wat producten en diensten, voert de stad Scherpenheuvel-Zichem een sociaal tarief in voor de buitenschoolse opvang.

De gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem keurde op 22 december ll. een sociaal tarief in de buitenschoolse kinderopvang goed. Ouders en/of kinderen die beschikken over een attest van verhoogde tegemoetkoming, kunnen dit tarief vanaf nu aanvragen. Wie de aanvraag tijdig en volledig heeft afgerond, betaalt vanaf januari 2023 slechts 50% van de ouderbijdrage.

“Ik vind het belangrijk dat ook kwetsbare gezinnen gebruik kunnen (blijven) maken van onze buitenschoolse kinderopvang. Zeker in deze moeilijke tijden van gestegen energie- en voedselprijzen, waarbij het gezinsinkomen vooral voor de lagere inkomens steeds meer onder zware druk komt te staan. Met dit sociaal tarief wordt de financiële drempel naar beneden gehaald voor deze gezinnen", zegt burgemeester Manu Claes, bevoegd voor kinderopvang.

Sociaal tarief aanvragen

Het sociaal tarief is geldig voor één jaar en moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden.

  • Heb je uiterlijk op 9 februari 2023 het volledige aanvraagproces doorlopen? Dan wordt het sociaal tarief verrekend op het factuur van januari 2023.
  • Voor alle aanvragen vanaf 10 februari 2023 wordt het sociaal tarief toegekend vanaf de daaropvolgende maand.

Enkele concrete voorbeelden

  • Je doorloopt de twee stappen van het aanvraagproces op 31 maart. Je sociaal tarief geldt vanaf 1 april. 
  • Je doorloopt de twee stappen van het aanvraagproces op 1 april. Je sociaal tarief geldt vanaf 1 mei.

Meer info

Alle info over de berekening van het tarief, de voorwaarden en de aanvraagprocedure vind je op www.scherpenheuvel-zichem.be/sociaal-tarief.

Lees meer over