Scherpenheuvel-Zichem krijgt in 2023 nieuw skatepark

Skatepark

Er komt in Scherpenheuvel-Zichem een nieuw skatepark in de omgeving van Den Egger. De dienst Sport en Jeugd start een inspraaktraject op om jongeren bij het project te betrekken. In een eerste fase wordt er daarom een online vragenlijst verspreid om de noden en de verwachtingen in kaart te brengen.

De stad Scherpenheuvel-Zichem wil het nieuwe skatepark nog deze legislatuur realiseren. Het oude park dateert van 2011. De stad voorziet voor het nieuwe park een budget van 165.000 euro in het meerjarenplan 2020-2025.

Het nieuwe skatepark maakt deel uit van het nog aan te leggen stadSZpark dat de volgende jaren wordt gerealiseerd op de voormalige zwembadsite en de omliggende gronden. 

"Onze jongeren zijn goed in staat om voorkeuren te motiveren en leeftijdsgenoten te mobiliseren. Ze kunnen ook organiseren, debatteren en compromissen maken. Samen willen we een park realiseren dat echt beantwoordt aan hun noden en waar ze hopelijk nog jaren plezier aan zullen beleven", zegt schepen van Jeugd Inne Pauwels.

Jongeren kunnen hun mening geven tot zondag 19 juni via een online vragenlijst (www.scherpenheuvel-zichem.be/nieuw-skatepark-scherpenheuvel ).

"De verzamelde informatie wordt vervolgens gebundeld en bezorgd aan zowel het ontwerpbureau dat het inrichtingsplan maakt voor het stadSZpark als aan de leveranciers die later worden gecontacteerd in het kader van het ontwerp en de aanleg van het nieuwe skatepark."

Volgens de huidige timing zou het nieuwe skatepark eind 2023 worden opgeleverd.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over