Politie takelt ruim 40 fout geparkeerde wagens en schrijft meer dan 50 GAS-boetes uit in Averbode

Parkeerverbod

Ruim 40 voertuigen werden tijdens de rommelmarkt van de Sinksenfeesten in Averbode getakeld omdat ze fout geparkeerd stonden. Er werden ook ruim 50 GAS-boetes uitgeschreven

“Het parkeergebeuren verliep chaotisch. Nochtans hadden politie en organisatie hiervoor op voorhand gewaarschuwd. Er was online informatie beschikbaar over rijroutes en parkeermogelijkheden. Er stonden ook wegwijzers naar de parkings”, luidt het bij de politie.

Heel wat bestuurders negeerden de borden met ‘verboden te parkeren’ en parkeerden hun voertuigen op het fietspad en de voetpaden. “In de Zandstraat stonden de trottoirs over de hele lengte vol geparkeerde auto’s, zelfs vlakbij de borden met parkeerverbod. Het gevolg was dat buurtbewoners en bezoekers niet op het voetpad konden lopen en zich gevaarlijk tussen het verkeer moesten bewegen. Zeker voor de mensen die slecht ter been waren en voor mensen met buggy’s en kleine kinderen leidde dit tot onveilige situaties.”

De politie sprak de foutparkeerders aan en ruim 40 voertuigen, waarvan de bestuurder niet in de buurt was, werden getakeld naar de parking van de sporthal in Averbode. In totaal werden er 55 GAS-boetes uitgeschreven

“De politie kreeg uiteraard te maken met foutparkeerders die hun ongenoegen uitten, al dan niet op een beleefde manier. De buurtbewoners daarentegen toonden zich erg tevreden over het optreden van politie en takeldiensten en maakten hen hun complimenten over.”

Volgende zondag is er opnieuw een rommelmarkt in Averbode en bezoekers zijn met deze gewaarschuwd en kunnen er dus best wettelijk parkeren.

 

Lees meer over