Parket heropent dossier moord op Freddy van 20 jaar geleden. "Ik hoop nog altijd dat ze dader vinden", zegt dochter

23 maart 2023 | 14u07 | Gepost door redactie
freddy

Het parket gaat een 20 jaar oude zaak heropenen naar de onopgeloste moord op Freddy Putseys uit Scherpenheuvel-Zichem. "Ik hoop nog altijd dat ze de dader vinden, zegt zijn dochter Shari die, samen met anderen, zelf op onderzoek ging en nieuwe elementen kon vergaren. 

Freddy werd op 42-jarige leeftijd thuis gewurgd, zijn dochter was toen amper 10 jaar oud, en de dader werd nooit gevonden, het onderzoek werd stopgezet in 2014.

"De onderzoekers in die tijd gingen helemaal anders te werk dan vandaag de dag. Ze kunnen vandaag veel meer maar ik heb toch het gevoel dat er niet genoeg gedaan werd om de dader te vinden", zegt zijn dochter, die een vermoeden heeft over de dader maar daar niet wil/kan over uitweiden.

Samen met het Bureau Van Meerbeeck, dat is een privé-collectief dat onopgeloste misdaden onderzoekt en opgericht werd door onderzoeksjournalist Kurt Wertelaers, trok  ze zelf op onderzoek en met de aangeleverde informatie besloot het parket de zaak opnieuw te bekijken en DNA te onderzoeken, ondermeer op kledij van destijds. 

"We gingen nauwgezet te werk en we konden het gerecht een aantal nieuwe elementen aanreiken. Ik hoop dat ze de dader alsnog vinden. Eerder heb ik mij, in een post op sociale media, tot hem/haar gericht, ik kreeg veel reacties van mensen maar niet van de dader. Ik vermoed dat die dat toch moet gezien hebben want het werd veel gedeeld. Als ze de dader vinden, geef ik een grote fuif, ik wens het niemand toe om al die jaren in onzekerheid te leven en niet te weten wie het gedaan heeft", besluit Shari.

Bureau Van Meerbeeck kan je trouwens financieel steunen via het rekeningnummer BE50 3632 1723 9018

Freddy
Tot vandaag werd de moord op Freddy niet opgelost

Lees meer over