Onderhoudswerken Prattenborgstraat starten maandag, later volgen er nog andere straten

Foto: Google Maps

Op maandag 14 november start een aannemer met onderhoudswerken in de Prattenborgstraat en op het Prattenborgplein in Scherpenheuvel-Zichem, later volgen nog werken in andere straten. De gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem keurde in juni het dossier van de onderhoudswerken goed en de aanbestedingsprocedure werd ondertussen doorlopen.

De focus ligt op de grotere verbindingswegen in beton maar er zijn ook enkele asfaltwerken in het dossier opgenomen. “Het vernieuwen van de toplaag in de Prattenborgstraat en het Prattenborgplein is één van die onderdelen in asfalt. De toplaag wordt vernieuwd en het kruispunt met de Koningin Astridstraat wordt aangepakt. De huidige staat van het kruispunt zorgt voor overlast – zowel geluid als trillingen - voor de onmiddellijke omgeving. De verhoogde inrichting blijft aanwezig, maar zal nu volgens de nieuwe normen en in asfalt worden aangelegd“, zegt schepen van Openbare werken  Jan Boeckx (Open Vld).

Ruim een week hinder

De werken starten op maandag 14 november en duren tot woensdag 23 november, dat is als de weersomstandigheden goed zijn en alles volgens planning verloopt. Het vernieuwen van de fietssuggestiestroken wordt in een latere fase uitgevoerd, van zodra de weersomstandigheden het toelaten.

Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer omgeleid via Op’t Hof en de August Nihoulstraat en dat in beide richtingen. De Eggersberg en de Frans Smeyersstraat worden elk , in 1 richting, als omleiding gebruikt. Doorgaand zwaar verkeer wordt reeds vroeger afgeleid.

Ook in andere straten staan er werken gepland

Zodra de werken afgerond zijn wordt er begonnen in de Vinkenberg en de Wijnputstraat "Zo kunnen ook deze herstellingswerken nog voor de winter worden uitgevoerd. De andere hoofdstukken, waarbij de focus op betonwegen ligt, worden begin 2023 opgestart. Zo kunnen we deze werken, waaronder de herstellingen aan de Vossekotstraat, ineens ook volledig afwerken”, besluit Boeckx.

Prattenborgstraat
Foto: Scherpenheuvel-Zichem

Lees meer over