Na eerdere deelname aan Miss Belgium probeert Kaylee nu Regi te overtuigen van haar zangtalent

Foto: DPG Media/VTM

Kaylee Stroobants (21) uit Zichem waagt dit jaar haar kans in de Regi Aademy, het VTM2-programma waarin de bekende dj op zoek gaat naar nieuw zangtalent voor zijn producties. Eerder waagde ze al haar kans bij de Miss Belgium verkiezing, ze werd eerste eredame in de Miss Vlaams-Brabant verkiezing en in de grote Miss Belgium finale haalde ze de top 20 en werd ze Miss Social Media. “Als ik de tijd kan terugdraaien en kiezen tussen de Miss België titel of mogen zingen met Regi in het Sportpaleis, kies ik heel zeker voor het tweede.”

Regi, u weet wel die van Milk Inc., zoekt voor de tweede keer op rij naar een geschikte zanger of zangeres om er nieuwe hits mee te scoren.

Onder de kandidaten Kaylee, die eerder ook al zong maar het daarna liet varen. “Daarna kreeg ik de microbe weer te pakken en recent postte ik op Tik-Tok een nummer dat kon rekenen op veel fans, ik besloot de draad weer op te nemen. Ik dacht waarom zou ik mijn kans niet wagen?”

Muziek van Regi met de paplepel ingelepeld

De keuze om deel te nemen aan de zoektocht van Regi naar nieuw talent is ook niet helemaal vreemd, ze kreeg zijn muziek met de paplepel ingelepeld. “Mijn ouders waren grote fan van zijn werk met Milk Inc., ik ben met die muziek opgegroeid. Anderzijds hou ik ook heel veel van metal maar de muziek van Regi is mij altijd bijgebleven. Ik zie me ook niet staan schreeuwen in een microfoon, zijn muziek ligt mij veel nauwer om zelf te brengen.”

Lees verder onder de foto.

Kaylee
Kandidaten werden vrienden. Foto: DPG Media/VTM

Kandidaten werden vrienden.

Voor de opnames van het programma trok ze naar het Spaanse Marbella waar 24 kandidaten hoopten om de eerste ronde te overleven. “Aanvankelijk had ik best wat stress voor het onbekende maar toen ik de andere kandidaten ontmoette en het bleek te klikken, viel dat snel weg. Ik vreesde eerst voor een sfeer van competiviteit maar dat viel heel goed mee. Tijdens de opnames hebben we elkaar geholpen en ook gesupporterd voor elkaar, ik heb er zeker nieuwe vrienden aan overgehouden.”

Van die eerste stress was alvast geen sprake wanneer ze haar nummer moest brengen. “Wat ik heb gezongen tijdens mijn auditie zal je moeten ontdekken tijdens de aflevering maar ik had weinig of geen stress.”

Missie geslaagd?

Een even groot geheim is of Kaylee door mocht naar de volgende ronde en al helemaal of ze tijdens de live finale in het Sportpaleis er ook nog zal staan, dat neemt niet weg dat ze nu toch al een beetje droomt. “Stiekem droom ik wel van een optreden met Regi in het Sportpaleis. Wanneer het allemaal zou lukken, weet ik niet of ik voor een nationale of internationale carrière zou gaan, ik zou het eerder op mij laten afkomen. Hoe dan ook zijn mijn ouders mijn steun en toeverlaat, net als mijn vriend en mijn broer. Ook mijn oma kijkt naar elke aflevering en herbekijkt die ook meermaals.”

Benieuwd hoe het avontuur van Kaylee verder gaat? Kijk dan naar Regi Academy op donderdag 8 september op VTM2.