Na 2 romans bundelt Mieke nu haar blogverhalen in een boek

Mieke Thuys

Mieke Thuys uit Scherpenheuvel-Zichem heeft een nieuw boek uit. Nadat ze eerder 2 romans uitbracht, komt ze nu met een verzameling van 25 blogs die ze het voorbije jaar schreef. “Klokjes van Thuys heet het boek, in navolging van mijn blog. Het gaat over mijn dagdagelijks leven, ik merk dat mensen, vooral de al wat oudere, het wel appreciëren dat die verhalen nu gebundeld worden in een boek.”

Zelf heeft Mieke al even haar eigen blogverhaal op http://www.hetklokjevanthuys.be/ waar ze haar leven deelt met haar volgers. “Ik heb al 2 romans uitgebracht en mijn uitgever spoorde mij aan om ook deze verhalen te delen, het leek hem een goed idee om dit in eigen beheer te doen en dat was het ook.”

Vandaar dat Mieke dit boek zelf uitbrengt. “Het gaat over het dagdagelijkse leven. Ik woon in een kangoeroe-woning met mijn ouders, ik heb een boeiende job, elke dag valt er wel iets te beleven en daar schrijf ik dan over”, vertelt de auteur die al van jongs af aan verhalen schrijft.

“Ik hield destijds ook dagboeken bij, maar ik smeet die wel telkens weg. Op facebook poste ik wel eens langere berichten en veel mensen vertelden mij dat ik talent had om verhalen te vertellen, daardoor heb ik dan toch maar een manuscript opgestuurd naar een uitgever en die vond dat goed, zo ben ik er ingerold.”

Zelf is ze een laatbloeier, hoe oud ze precies is, wil ze liever niet gezegd hebben in de krant “Zeg maar dat schrijven een B-plan is, maar ik doe het wel heel graag. Ik ben nu bezig aan het derde deel van mijn roman, dat is bijna klaar. Ik borrel nog van heel veel ideetjes en er komt beslist nog meer. Ik ben niet meer super jong maar leeftijd is maar wat je er zelf van maakt, ik voel me nog jong en ik heb sowieso een druk bestaan, je hoort nog van mij. Door het schrijven gingen er nieuwe werelden open en dat is heel boeiend.”

Lees meer over