N10 krijgt opfrisbeurt, verkeershinder en omleidingen zijn er het gevolg van

Foto: Google Maps

De N10 tussen Rillaar en Scherpenheuvel krijgt een opfrisbeurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er onderhoudswerken uitvoeren aan het wegdek en het fietspad. Dat de werken verkeershinder zullen verhinderen hoeft geen betoog. Er komen ook omleidingen, eentje voor het lokale verkeer en een andere voor de rest. 

Op maandag 13 juni starten de werken hiervoor in de eerste zone, met name van de gewestweg N10 - Diestsesteenweg/Mannenberg - tussen woonzorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar en het kruispunt met de Oude Tiensebaan in Scherpenheuvel.

Vanaf 4 juli wordt in een 5-tal dagen het wegdek vernieuwd van de Basilieklaan en dit vanaf het kruispunt met de Oude Tiensebaan tot aan de rotonde richting Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel. De vernieuwingswerken in deze tweede zone duren tot vrijdag 9 juli, vlak voor de start van het zomers bouwverlof. 

Wegen en Verkeer waarschuwt voor stevige hinder tijdens deze vernieuwingswerken, waarbij er omleidingen gelden voor fiets-, auto- en busverkeer.  

Ook een 7-tal bushaltes op het traject van buslijn 35 zullen in beide richtingen hinder ondervinden. Klanten informeren zich voor vertrek best via de routeplanner van De Lijn

De aangeduide noordelijke en zuidelijke omleidingen langsheen de N10 zijn bedoeld voor bestemmingsverkeer, dat wil zeggen voor wie er woont en werkt en voor kleine leveranciers van handelaars.
Al het andere doorgaand en zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt in beide richtingen omgeleid via de E314. De lokale politie zal regelmatig controles uitvoeren.

Handelaars en omwonenden ontvangen binnenkort een bewonersbrief en kunnen zich online inschrijven op een digitale nieuwsbrief die de hinder wekelijks zal opvolgen.