Mathieu van der Poel neemt deel aan Baloise Belgium Tour en komt aan start in Scherpenheuvel-Zichem

Van der poel

Mathieu Van der Poel neemt deel aan de Baloise Belgium Tour en zal dus ook te zien zijn aan de start in Scherpenheuvel-Zichem, de stad is gaststad voor de start van de openingsrit op 14 juni, een dag eerder is er daar ook al de ploegenvoorstelling. “De basiliek en het centrum van Scherpenheuvel vormen het opvallende  toneel voor de start en finish en enkele passages. Ook Dwars door het Hageland dendert op 10 juni weer langs de Maagdentoren. Verschillende leuke randactiviteiten maken het programma van de wielerhoogdagen compleet”, luidt het bij de initiatiefnemers.

“Ook dit jaar zijn we gastgemeente voor een rit van de Baloise Belgium Tour. Op 13 juni verwelkomen we de renners voor de ploegenvoorstelling. Op 14 juni wordt de openingsrit gereden. Het centrum van Scherpenheuvel is het opvallende toneel voor de start en finish en enkele passages. Maar ook die andere professionele koers, Dwars door het Hageland, dendert op 10 juni weer langs de Maagdentoren”, glundert schepen van Sport Kris Peetermans (Open Vld)

De Grand Départ wordt trouwens voorafgegaan door een wielerweek in de gemeente.”Daar hoort een waaier aan leuke randactiviteiten bij. Op die manier zetten we Scherpenheuvel-Zichem op de kaart als een stad die wielrenners omarmd en als een attractieve en gastvrije stad, waar iedereen welkom is,”, zegt burgemeester Manu Claes (cd&v) nog.

Op 13 en 14 juni moeten inwoners en bezoekers rekening houden met parkeer- en verkeershinder