Lolands, waar Soulsister vorig jaar nog mocht optreden, heet voortaan LoForLife

Soulsister

Muziekfestival Lolands heet voortaan LoForLife. Dat moest omdat de collega’s van Lowlands in Nederland niet blij waren met de naam van het festival in Scherpenheuvel-Zichem. Het muziekfestival gaat dit jaar onder die nieuwe naam door op 15 en 16 september.

Het festival bestaat al sinds 2012 en wil eer betonen aan Lorenz Lavers, zeg maar de Lo, die leed aan ALS en overleed aan de ziekte.

Elk jaar proberen de initiatiefnemers geld in het laatje te brengen voor onderzoek naar de ziekte en brengen ze het kruim van de Belgische muziek naar de festivalweide, vorig jaar stonden Soulsister en Bart Peeters er nog op het podium.

Een paar jaar geleden kregen de organisatoren een mail in de post van hun collega’ van Lowlands in Nederland die toen vroegen om de naam te veranderen. De 2 partijen gingen aan tafel zitten en er werd besloten dat de naam mocht blijven tot de tiende editie in 2022 maar door corona was er geen festival in 2020.

De naamsverandering is één ding, de drijfveer blijft dezelfde, namelijk geld inzamelen om het ALS onderzoek te ondersteunen.

Vorig jaar konden de organisatoren 115.000 euro verzamelen, op tien jaar tijd is dat nu al meer dan een half miljoen euro.

Dit jaar haalt het festival onder andere Therapy, Channel Zero, Pommelien en  Niels Destadsbader naar de festivalweide.

Lees meer over