Jonathan Peek wandelt 300 km ten voordele van de Sint Vincentius Voedselbank, hij zamelt 3000 euro in

Jonathan schenkt met wandeltocht 3.000 euro aan voedselbank Sint-Vincentius
De 12-jarige Jonathan Peek uit Averbode kon het bedrag van 3.000 euro bijeen wandelen om zo de Voedselbank van Sint-Vincentius Scherpenheuvel-Zichem te steunen. Een jonge heldendaad.

Jonathan Peek is een tevreden 12-jarige jongen. Dat was even terug anders. Toen hij van de pyjamadag op school terug naar huis kwam, was hij wat verdrietig. Hij vond het een mooi initiatief, maar had tijdens die dag ook ondervonden dat er kinderen waren die het heel wat minder goed hadden dan hij zelf en daar wou hij iets aan doen. "Ik wilde gaan wandelen en me hiervoor laten sponsoren om zo geld in het laatje te brengen."

Na een paar dagen brainstormen koos hij een tocht en tegelijk ook het goede doel dat hij hiermee ging ondersteunen, namelijk de Voedselbank Sint-Vincentius van Scherpenheuvel-Zichem.  

Hoewel hij amper 12 jaar is, regelde Jonathan alles wat moest zelf, hij zou de toch maken van 25 maart tot 30 juni, een totale afstand van 300 kilometer. Een hele karwei, de laatste wandelingen kreeg hij de steun van zijn mama Klaartje Tas, maar de kleine slaagde in zijn opzet. "Ik kijk tevreden terug op mijn prestatie", zegt hij terwijl ook mama Klaartje heel trots is op haar zoon. "Zonder  enig gemor heeft hij al die kilometers door weer en wind afgelegd. Dat is knap en een mooi voorbeeld voor anderen", glundert ze vandaag. 

Voedselbank blij  

De leden van de Voedselbank Sint-Vincentius waren uiterst tevreden met het ontvangen van de cheque van 3.000 euro. "Wij hadden dit hoog bedrag helemaal niet verwacht, maar zal zeker goed van nut zijn voor al de mensen die wij ondersteunen. En dat zijn er heel wat. Het is vaak te weinig bekend hoeveel mensen nood hebben aan ondersteuning. Daarom zijn we zo blij met deze bijzondere gift", zegt voorzitter François Thielens, die ook erg geëmotioneerd was met het verhaal over de vaak onderschatte armoede bij de mensen en zeker ook bij de grote schenking door Jonathan.

Schepen Kris Peetermans (Open Vld) kon bij al de positiviteit omtrent de cheque ook nog wat extra toevoegen. De stad gaat namelijk de vereniging voor voedselbedeling extra subsidiëren en ook een flinke tussenkomst geven in de elektriciteits- en verwarmingskosten.

Lees meer over