Ernest Claes, Pastoor Munte en De Witte bezoeken geboortehuis van Claes, striptekenaar Tom geeft tekenles

De Witte

Donderdag 18 mei was het feest in het geboortehuis van schrijver Ernest Claes in Zichem waar een boekenbeurs doorging. "Ter Ere Van Maurice Swinnen" sponsorde er een gratis stripteken workshop gegeven door Tom Huybrechts die nu al drie strips tekende rond De Witte, een creatie van Claes die zelf ook opdaagde of toch tenminste zijn personnage. Ook Pastoor Munte, de vrouw van Claes Stephanie en De Witte waren van de partij.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

“Ik probeer de kinderen te leren hoe ze vrij eenvoudig de figuren uit de strip zelf kunnen tekenen en zo een eigen mini-strip maken”, zegt Tom.

Ter Ere Van Maurice Swinnen is het initiatief van zijn dochter An Swinnen, een zakenvrouw die twee internationale firma’s in Engeland leidt.

Eerder onthulde ze ook al een gedenkplaat voor haar vader die zich onder andere jarenlang inspande om de Maagdentoren te renoveren.

“Financieel gaat het me voor de wind, maar ik wilde iets doen in de naam van mijn vader. Daarom ben ik donateur geworden in de vier pijlers die voor hem belangrijk waren, namelijk erfgoed, milieu, toerisme en onderwijs”, legt An uit.

De Witte
Striptekenaar Tom gaf les onder het toeziend oog van onder andere Ernest Claes en De Witte
De Witte
Kinderen leerden hoe ze de figuren uit de strip van Tom zelf kunnen tekenen

Lees meer over