Eerste schepencollege voor Jan Boeckx in Scherpenheuvel-Zichem

Jan Boeckx Scherpenheuvel-Zichem

Vanavond vindt een eerste schepencollege plaats met Jan Boeckx (Open VLD) als nieuwe schepen.

Boeckx neemt de bevoegdheden openbare werken, nutsvoorzieningen, sociale economie en tewerkstelling voor zijn rekening. Deze schepenwissel is het gevolg van het buitengewone verkiezingsresultaat voor Open VLD in 2018 in de Basiliekstad. Jan Boeckx zetelt naast zijn blauwe collega’s Nico Bergmans, Tony Vancauwenbergh en Kris Peetermans en vormen daarmee de meerderheid in het college.

Jan Boeckx is sinds 2013 actief in de politiek en geniet ook grote expertise in de beleidsdomeinen die hij opneemt. Als ingenieur bouwkunde staat hij heden aan het hoofd van technische zaken in en voor de stad Aarschot. Hij houdt zich dus dagelijks bezig met openbare werken, nutsvoorzieningen enz… Zijn kennis en uitgebreide contacten zullen het bestuur en administratie van Scherpenheuvel-Zichem dan ook versterken.

Proefvoetballer

Boeckx heeft nog een verleden als profvoetballer bij KVC Westerlo. Nadien speelde hij onder meer bij KV Turnhout en FC Averbode-Okselaar waar nu ook zijn drie zonen spelen. Hij is ook sterk geëngageerd bij Chiro Okselaar waar hij ondertussen al enkele jaren de rol als kookouder opneemt. Zijn vrouw Sofie is alvast trots op de aanstelling van Jan als vierde schepen van de stad Scherpenheuvel-Zichem.

Lees meer over