Dieven van whiskey lopen bij politiecontrole tegen de lamp

Carrefour

De politie van de Demervallei betrapte op donderdag 23 maart dieven die 9 flessen whiskey ontvreemden in de Carrefour Express aan de Voort in Scherpenheuvel-Zichem. De daders liepen een beetje toevallig tegen de lamp. Dat liet het parket in Leuven weten.

De agenten van de politiezone gingen op de Diestersteenweg, om 15.30 uur, over tot een controle van een voertuig. Op de achterbank vonden ze een tas met daarin 9 flessen whiskey. De 2 inzittenden konden hiervan geen aankoopbewijs voorleggen en bij de uitlezing van hun gsm ontdekten de ordehandhavers meerdere adressen van winkels, de data stond geregistreerd op de dag van de controle.

Navraag door de politie leerde dat er bij de Carrefour Express aan de Voort in Scherpenheuvel-Zichem verschillende flessen whiskey ontbraken van hetzelfde merk als de flessen die in het voertuig werden aangetroffen. Op de camerabeelden van de desbetreffende winkel was te zien dat een van beide verdachten de winkel betrad, vier flessen whiskey in zijn tas stak en aan de kassa enkel een brood afrekende.  

De 39-jarige bestuurder van het voertuig, iemand van Moldavische afkomt en zonder gekende verblijfplaats in België, ontkende in zijn verhoor zijn betrokkenheid bij de feiten. Aanvankelijk ontkende ook de 46-jarige passagier uit Charleroi de feiten. Na confrontatie met de camerabeelden bekende hij de diefstal van de vier flessen whiskey uit de winkel in Scherpenheuvel-Zichem. Hij verklaarde niet op de hoogte te zijn van de oorsprong van de 5 andere flessen whiskey. 

Het parket van Leuven besloot beide verdachten te dagvaarden volgens de procedure van het snelrecht. Beide verdachten moeten zich eind april komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor winkeldiefstal en heling. De 39-jarige verdachte, zonder gekende verblijfplaats in België, moet zich bijkomend verantwoorden voor illegaal verblijf. 

 

 

Lees meer over