Dansen met een koptelefoon op, Silent Rave keert terug naar Maagdentoren: "Zijn meer tickets en terrein is groter"

silent rave

Na een eerste succesvolle editie, die na 24 uur was uitverkocht, komt er op zaterdag 4 mei aan de Maagdentoren in Zichem een tweede editie van de Silent Rave, zeg maar een fuif zonder geluid.

Bij een Silent Rave, beter gekend als Silent Disco, krijgt het publiek een draadloze koptelefoon en kan het kiezen uit verschillende muziekgenres. "Meerdere DJ’s draaien tegelijk muziek en er kan op elk moment gekozen worden naar welke DJ je luistert.Dat gaat van Commercieel, over House/Techno tot 90’s/Retro. DJ’s van dienst zijn Wonbeat & Purpose, Mathics, Fumble, Jarpi, To Gaester en Grand Theft Disco. Al deze toppers hebben stuk voor stuk mooie referenties achter hun naam staan. Van lokale feestjes tot Tomorrowland en zelfs internationale optredens”, zeggen initiatiefnemers Matthias Swinnen (Scherpenheuvel) en Dries Van Gelder (Averbode) van evenementenorganisatie Hill Events.

Lees verder onder de foto.

Silent Rave
In stilte dansen aan de Maagdentoren, dat is het concept van de Silent Rave

Dubbel zo groot feest van maken

De twee initiatiefnemers willen er dit jaar een dubbel zo groot feest van maken. "Vorig jaar was de vraag naar tickets zeer groot, zelfs nadat het event al lang was uitverkocht kregen we nog dagelijks meerdere berichten van mensen die er graag bij wilden zijn. Na al de positieve feedback die we achteraf mochten ontvangen, hebben we, samen met de gemeente, besloten om dit jaar het evenemententerrein te vergroten en het aantal beschikbare tickets te verhogen.”

Op het terrein is ook eten beschikbaar, net als cocktails.

De online ticketverkoop start op maandag 4 maart om 18 uur via de sociale mediakanalen van Hill Events.

silent rave

Lees meer over