Collega's vormen erehaag tijdens trouw van brandweerkoppel

brandweer trouw

Tjalle Lemmens (29) en Kerim Kerstens (30) uit Scherpenheuvel-Zichem gaven elkaar recent hun ja-woord. Aangezien ze beiden vrijwilligers zijn bij de brandweer vormden hun collega’s een erehaag na de ceremonie. 

De twee leerden elkaar kennen op het carnaval in Zichem, nu al dertien jaar geleden, en hebben sindsdien ook al twee zonen (Mille en Hidde) en een dochter (Finne).

“Het was er meteen boenk patat op en sindsdien is het alleen maar beter geworden”, vertelt Tjalle die de liefde voor de brandweer van thuis mee kreeg. “Mijn papa was ook vrijwilliger en ik wou al snel in zijn voetsporen treden. Ik wilde iets doen ten dienste van de maatschappij en het geeft mij een grote voldoening wanneer ik mensen kan helpen. Wanneer mijn beeper gaat, vergeet ik even dat ik mama ben en ga ik ervoor. Ook mijn man is door dezelfde microbe gebeten. We wachten ook niet angstig af wanneer één van ons moet uitrukken”, vertelt Tjalle die niet meteen nog iets op haar bucketlist heeft staan.

“We hebben al veel gezien. Ik hoop vooral dat onze kinderen ons zullen opvolgen en dat we gewoon gelukkig mogen blijven.”

Lees meer over