Bewoners in Scherpenheuvel-Zichem trekken aan de alarmbel: "Hier wordt te snel gereden en spiegels sneuvelen regelmatig"

comité

Bewoners van de woonkern Ter Hoeve in Testelt (deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem) maken zich zorgen en trekken aan de alarmbel want, zo zeggen ze, kampen ze er al een tijdje met toenemende verkeersproblemen met als gevolg dat ook de verkeersonveiligheid er groter wordt.  “Ondanks herhaalde pogingen om de aandacht van het gemeentebestuur te trekken, blijven de klachten van de bewoners onbeantwoord”, luidt het bij oppositiepartij N-VA die de kant van de bewoners kiest en het probleem wil aankaarten op de volgende gemeenteraad. Burgemeester Manu CLaes (cd&v) zegt dat de meerderheid wel degelijk met de problematiek bezig is. 

Het gebied rond Ter Hoeve, waar zo’n 60 gezinnen wonen en ook de chiro een thuis vond, staat, volgens de klagers, onder druk van een groeiende verkeersstroom die hen niet alleen frustreert maar ook hun veiligheid in het gedrang brengt. “Met ongeveer 400 voertuigbewegingen per dag, waarvan een groot deel niet plaatselijk is, ervaren wij een verhoogd risico op ongelukken en overlast”, luidt het. 

Zeven bewoners riepen al een actiecomité in het leven maar, zo zeggen ze, het verkeersprobleem geraakt niet opgelost, het gaat dan om voertuigen die er aan te hoge snelheden rijden, zwaar verkeer dat niet plaatselijk is en sluipverkeer. “Bezoekers moeten op straat parkeren gezien de beperking op de aanwezige percelen, regelmatig wordt er een spiegel afgereden van een geparkeerde wagen”, zegt bewoner Lawrence Dingenen.

N-VA schaart zicht achter bewoners

Oppositiepartij N-VA schaart zich alvast achter het protest en wil de bewoners verdedigen op de volgende gemeenteraad. “De bewoners hebben concrete voorstellen ingediend om de situatie te verbeteren en het verkeer te vertragen maar het stadsbestuur blijft terughoudend in het aanpakken van de structurele problemen. De bewoners vragen niet alleen om een erkenning van hun problemen, maar ook om concrete stappen, richting een duurzame oplossing”, zegt gemeenteraadslid Allessia Claes.

Meerderheid ziet het anders 

Burgemeester Manu Claes (cd&v) zegt dat de meerderheid wel degelijk met de problematiek bezig is en die beslist niet negeert. “Een aantal zaken pakken we al aan. Zo werden de fietspaden hersteld, net als de betonplaat. We vernieuwen ook het kruispunt met de Nieuwstraat en de politie hield er al snelheidscontroles waarbij er ook pv’s werden uitgeschreven. Er komen trouwens nog meer controles en ik sta ook in contact met het buurtcomité dat van ons ook telkens een antwoord kreeg op hun schrijven. Sowieso volgen we de situatie op, het is niet dat het ons koud laat.”

 

 

actiecomité
De bewoners hopen alvast op beterschap

Lees meer over