75% chiro Testelt in quarantaine

Burgemeester Manu Claes bezoekt 't Steltje tijdens coronatesten
Breaking
Maar liefst 73 van de in totaal 106 mensen van de chiro van Testelt, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, zitten sinds zaterdag in quarantaine. Op hun kamp kregen ze te maken met een grote uitbraak van het coronavirus waardoor ze meteen naar huis moesten. Burgemeester Manu Claes (CD&V), zie foto, weet niet wat hij hoort: "Dit virus is nog lang niet verdreven"

Claes kan het nieuws echt amper geloven. "Verschillende mensen van de leiding werken in de zorgsector en kregen al hun tweede prik, toch zijn sommigen van hen ook besmet door het virus, dat zegt toch veel over de ernst ervan."

Nadat duidelijk werd dat het kamp in het Ardeense Plombières te maken had met een grote uitbraak van het virus keerden alle leden terug naar Scherpenheuvel-Zichem. "Iedereen zit nu in quarantaine, het gaat om leden, leiding maar ook kookouders. Ik meen te begrijpen dat sommigen dat in groepjes doen, anderen gewoon alleen thuis. Ouders van vooral jongere kinderen moeten ook in quarantaine en vrijdag 23 juli worden er nog 29 mensen een tweede keer getest."

Het voorval maakt dat de coronacijfers er voor de stad opeens veel slechter uitzien dan even terug. "Een tweetal weken geleden konden we zeggen dat we, na lange tijd, eindelijk geen inwoners hadden die besmet waren door het virus. Nu kwamen er de voorbije week opeens 75 nieuwe gevallen bij. Ik heb er alle vertrouwen in en ik zie dat de verantwoordelijken de situatie goed aanpakken en het serieus nemen. Ik ben nu 27 jaar burgemeester en wat ik de voorbije periode beleefde, heb ik nog nooit meegemaakt."

Lees meer over