Werken zorgen voor verkeershinder in Diest, stad trekt vergunning voorlopig in: "Er moeten nieuwe afspraken komen"

werken

De werken op het kruispunt Rasop (Diestersteenweg, Citadellaan, Delphine Alenuslaan) in Diest zorgden maandagavond voor verkeersproblemen maar ook dinsdagochtend was er verkeerschaos. Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) laat weten dat de vergunning onmiddellijk werd ingetrokken en er nieuwe afspraken zullen gemaakt worden. Sinds maandag wordt er daar ’s avonds en ’s nachts gewerkt van 21 tot 6 uur. De werken gebeuren in opdracht van Aquafin.

Niet alleen gisteren maar ook deze ochtend stonden er files, zo horen we van mensen in de buurt.

De Graef maakte zich boos over de verkeerschaos die ontstond door de werken op zijn sociale media. "Vanmorgen was het chaos op de Diestse ring, als gevolg van de werken Rasopkruispunt-omgeving. Ondanks de afgeleverde vergunningen tussen 21 en 6 uur werd de wegsignalisatie door de aannemer niet verwijderd. De vergunning is met onmiddellijke ingang ingetrokken, de signalisatie werd door de aannemer en de stad opgeladen.Er worden nieuwe afspraken gemaakt maar wat vanmorgen gebeurd is, kan absoluut niet", luidt het op zijn Facebookpagina. 

Tijdens de werken wijzigen de afslagstroken op het kruispunt.

Van de Leuvensesteenwg kan je niet naar de Citadellaan rijden, er is een omleiding voorzien via de rotonde Leuvensepoort en de Delphine Alenuslaan om het kruispunt Rasop te bereiken.

Op een aantal plaatsen is er een parkeerverbod van kracht en op de Citadellaan wordt op een gedeelte van de rijbaan gewerkt met voorrangsborden.

Fietsers kunnen niet van het fietspad Leuvensesteenweg richting de Citadellaan rijden.

Een omleiding is voorzien via het fietspad aan de overzijde.

Aan de verkeerslichten van kruispunt Rasop kan je opnieuw oversteken om aan de juiste zijde te fietsen.

Ook voetgangers moeten oversteken en de fietsomleiding volgen.

Als de weersomstandigheden het toelaten zouden de werken op vrijdag 16 februari afgelopen zijn.

Lees meer over