Welk buurtbudget-project in Molenstede krijgt 50.000 euro van stad Diest?

Diest blijft bij Oost-Brabant

In juli en augustus kunnen inwoners van Diest weer stemmen op hun favoriete buurtbudget-project. Dit jaar is Molenstede als laatste dorp aan de beurt. Met het buurtbudget geeft Diest inwoners 50.000 euro om een project voor de eigen buurt uit te werken.

Tot 31 augustus krijgen alle Diestenaars ouder dan 12 jaar de kans om te stemmen op hun favoriete projecten voor Molenstede. Elke inwoner kan maximaal drie stemmen uitbrengen maar slechts één per project. Het project met de meeste stemmen krijgt daarna budget om aan de slag te gaan.

“We zijn heel trots op de resultaten van het buurtbudget de afgelopen jaren”, zegt schepen van Financiën Maurits Vande Reyde (Open Diest). “Het project is een grote meerwaarde en toont aan dat het loont om als bestuur je inwoners inspraak te geven in welke projecten we uitvoeren.”

Diverse projecten werden in andere deelgemeenten al gerealiseerd en nu is Molenstede dus aan de beurt. “Een mooie speeltuin in Schaffen en in Deurne, een ontmoetingsplek in Vleugt. De Webbekomse Wonderwei opent deze zomer en in Kaggevinne komt men op kruisssnelheid. Ook in het centrum in de Speelhofwijk krijgen de plannen voor een speeltuin en petanquebaan vorm. Voor Molenstede zitten er  superleuke ideeën tussen. Aan de mensen nu om een keuze te maken. Ik ben benieuwd”, besluit schepen van Dorpsontwikkeling Monique De Dobbeleer (DDS).

De volgende projecten werden geselecteerd voor de stemfase in Molenstede:

ValleiVreugde – Molenstede Belevingsbos

Een belevingsbos met BBQ, picknicktafels, een schapenweide, zitbanken, een voetbalveld, vogelnestjes ... De ‘ValleiVreugde: het Molenstede Belevingsbos’ is een ambitieus project dat een harmonieuze en gezellige omgeving wil creëren die het gemeenschapsgevoel versterkt. Mensen van alle leeftijden kunnen er samenkomen, zich verbinden met de natuur en met elkaar.

Molenstede Feest!

Verander elke locatie in Molenstede in een handomdraai in een partyzone met deze mobiele bar op wielen. Of het nu gaat om een activiteit van je vereniging, een zomerse buurt-BBQ of een winterse glühweinavond, deze feesttrailer voegt een extra dosis plezier en gezelligheid toe aan elke gelegenheid.

Werkkot Molenstede

Het Werkkot is een plek in een dorp waar dorpsbewoners werkmaterialen kunnen uitlenen om te klussen. In de gereedschapsbibliotheek wordt niet alleen gereedschap gedeeld, maar ook kennis en ervaring. Het is een plek waar klussers samenkomen, tips geven en advies krijgen.

Vernieuwing speeltuin Hongarijenstraat

Vernieuwing van de speeltuin in de Hongarijenstraat. Er is een kleine speeltuin in de wijk, maar daar kunnen kleinere kindjes niet veel in spelen. Een vernieuwing of toevoeging voor kleinere kinderen zou leuk zijn.

Centraal duurzaam buurtpark

Een groene plek, met bomen voor schaduw, rustbanken, picknickmogelijkheid, bloemenranden en een ravotplek voor kinderen. Op de hoek van de Broekstraat en de Hoekweg krijgt Molenstede een groene kern, een groen hart.

Beachvolleybalveld in centrum Meulstee

De aanleg van een beachvolleyterrein op een centrale plaats in het dorp, met daarnaast enkele bankjes of picknicktafels. De bedoeling is om een gezellige ontmoetingsplek te creëren voor alle leeftijden, waar sport en plezier hand in hand gaan.

 

Lees meer over